Henrikas Daktaras tęsia kovą dėl teisės nusipirkti medaus

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs nuteistojo iki gyvos galvos Henriko Daktaro ir Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo bei Kalėjimų departamento ginčą, nusprendė iš dalies patenkinti pareiškėjo skundą. Tokią informaciją išplatino Vilniaus apygardos administracinis teismas.

H.Daktaro prašymą teismas patenkino tik iš dalies.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
H.Daktaro prašymą teismas patenkino tik iš dalies.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2017, 4:38 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 4:44 PM

H.Daktaras prašė teismo panaikinti Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo raštą ir Kalėjimų departamento sprendimą, kuriais buvo atsisakyta leisti į trumpalaikius pasimatymus jo anūkus, neribojant jų skaičiaus, sudaryti sąlygas kalėjimo parduotuvėje nusipirkti natūralaus medaus, ir priteisti jam neturtinę 10 tūkst. eurų žalą dėl to, kad nesuteikiami ilgalaikiai pasimatymai su sutuoktine.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinę bylą, nutarė panaikinti Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo 2016-08-19 raštą bei Kalėjimų departamento sprendimą ir įpareigoti Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą iš naujo išnagrinėti H.Daktaro prašymą dėl galimybės leisti nusipirkti natūralaus medaus.

Kadangi H.Daktaras per tam tikrą laikotarpį neprašė suteikti ilgalaikio pasimatymo su sutuoktine, o kalėjimo administracija neturi pareigos tokių pasimatymų skirti savo iniciatyva, teismas neturi pagrindo konstatuoti neteisėtų Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo veiksmų ir priteisti neturtinę žalą, todėl šį pareiškėjo prašymą atmetė kaip nepagrįstą.

Teismas sprendime pažymi, kad pareiškėjo nepilnamečiai anūkai nėra jo vaikai, todėl jų, kaip ir kitų lankytojų, skaičius yra ribojamas teisėtai. Išimtis dėl pasimatymų su nepilnamečiais anūkais, esant motyvuotam prašymui, galėtų būti taikoma konkrečiam trumpalaikiam pasimatymui, bet ne visam pareiškėjo kalinimo laikotarpiui.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per vieną mėnesį nuo jo paskelbimo apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui paduodant skundą šiam teismui arba per Vilniaus apygardos administracinį teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.