Kęstučio Pūko apkaltos komisijoje pasikeitė penki nariai

Parlamentaro Kęstučio Pūko

K.Pūkas, ieškodamas Seimo nario padėjėjos-sekretorės, kreipė dėmesį į lytį, išvaizdą, amžių, asmeninio gyvenimo aplinkybes.<br>M.Patašiaus nuotr.
K.Pūkas, ieškodamas Seimo nario padėjėjos-sekretorės, kreipė dėmesį į lytį, išvaizdą, amžių, asmeninio gyvenimo aplinkybes.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2017, 11:36 AM, atnaujinta Apr 13, 2017, 5:32 PM

Liberalę Aušrinę Armonaitę bei „valstiečius“ Rūtą Miliūtę, Mindaugą Puidoką, Robertą Šarknicką ir Tomą Tomiliną komisijoje atitinkamai pakeitė Simonas Gentvilas, Laimutė Matkevičienė, Levutė Staniuvienė, Andriejus Stančikas, Virginija Vingrienė.

Visus juos, išskyrus R.Miliūtę, K.Pūkas anksčiau ragino nusišalinti, sakydamas, jog dar neatlikę tyrimo parlamentarai išsakė poziciją, kad jis turi būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, pašalintas iš Seimo.

„Gerbdamas komisijos narių teisę į asmeninę nuomonę, vis dėlto pabrėžiu, kad aukščiau išvardyti komisijos nariai savo teisinį ir politinį vertinimą viešai paskelbė nesusipažinę nei su originaliais garso ir vaizdo įrašais, nei su komisijai pateikta ir dar būsinčia pateikta medžiaga, įskaitant mano, Kęstučio Pūko, paaiškinimus“, – savo reikalavime rašė K.Pūkas.

Apkalta K.Pūkui inicijuota žiniasklaidai paskelbus apie galimą Seimo nario seksualinį priekabiavimą per darbo pokalbius. Kelios merginos dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Apkaltos komisija savo išvadą Seimui turi pateikti iki gegužės 1 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.