Saulius Skvernelis pasakė, kaip mažinti nedarbo lygį

Premjeras Saulius Skvernelis mano, kad nedarbo situacija Lietuvoje – paradoksali. Nors bedarbių skaičius išaugo, taip pat gausu ir laisvų darbo vietų.

Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, vasario mėnesį nedarbas Lietuvoje siekė 8,3 proc.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, vasario mėnesį nedarbas Lietuvoje siekė 8,3 proc.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2017, 8:43 AM, atnaujinta Apr 13, 2017, 5:13 PM

Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, vasario mėnesį nedarbas Lietuvoje siekė 8,3 proc. ir taip viršijo ES vidurkį. Visoje ES nedarbo lygis buvo 8,0 proc. Tačiau S.Skvernelis LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė, kad reikėtų dėmesį kreipti ne į tik į nedarbo lygį, bet ir Lietuvos darbo biržos (LDB) pateiktus laisvų darbo vietų duomenis.

„Turime ir kitus skaičius, pagal kuriuos vasario mėnesį Lietuvos darbo biržoje buvo užregistruota 24 tūkst. laisvų darbo vietų. Tai turime paradoksą, kai daug laisvų darbo vietų, bet ir daug nedirbančių“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Pasak jo, reikia ieškoti priežasčių, kodėl taip yra ir kai kurios jų jau aiškios. Premjeras sakė, kad reikia tiek kelti atlyginimus, tiek keisti pašalpų gavimo sistemą.

S.Skvernelio teigimu, Lietuvos socialinės paramos sistema dar neskatina bedarbių įsilieti į darbo rinką. Jis sakė, kad nedarbo išmokų mokėjimas negali būti nutraukiamas vos žmogui gavus darbą. Jos turi būti palaipsniui mokamos dar kurį laiką, kol buvęs bedarbis sėkmingai integruosis.

Kalbėdamas apie atlyginimų kėlimą, S.Skvernelis sakė, kad pirmiausia reikia pasirūpinti, kad verslas turėtų už ką tai sėkmingai padaryti.

„Tiek Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, tiek Ūkio ministerija yra numačiusios konkrečius darbus, kurie galėtų paskatinti technologinį atsinaujinimą ir darbo sistemą ūkyje. Ministerijos dirba“, – LRT sakė premjeras S.Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.