Naglis Puteikis buvo apklaustas STT: papasakojo apie Raimondo Kurlianskio darbelius

Seimo narys Naglis Puteikis sako, kad Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) buvo apklaustas apie koncerno „MG Baltic“ viceprezidentą Raimondą Kurlianskį ir „MG Baltic“ bylą.

N.Puteikis ir K.Krivickas surengė spaudos konferenciją apie korupcijos bylas.<br>D.Umbraso nuotr.
N.Puteikis ir K.Krivickas surengė spaudos konferenciją apie korupcijos bylas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2017, 9:35 AM, atnaujinta Apr 13, 2017, 7:02 PM

Politikas N.Puteikis praeitą savaitę antradienį gavo šaukimą į STT. Kaip liudytojas jis buvo apklausiamas apie epizodą kaip „MG Baltic“ 2015 metais buvo nusipirkęs Vilniuje, Tujų gatvėje, sklypą.

Taip pat buvo klausiama apie R.Kurlianskio galimą poveikį Nacionalinės žemės tarybos buvusiai vadovei Daivai Gineikaitei.

„Iš viso to klausinėjimo supratau, kad Kurlianskis dirbo ne tik su (Dainoru – Red. pastaba) Bradausku, bet ir su Gineikaite“, – spaudos konferencijoje sakė N.Puteikis.

Tuomet „MG Valda“ iš AB „Lietuvos radijos ir televizijos centras“ įsigijo 7 ha ploto sklypą Tujų g., šalia Laisvės prospekto ir T. Narbuto g. sankirtos, o NŽT pradėjo tyrimą dėl galimų pažeidimų. N.Puteikio teigimu, R.Kurlianskis dėl šio tyrimo ėmė spausti D.Gineikaitę.

„Tu, Gineikaite, nesilaužyk, duok tą visą milžinišką sklypą ir nekreipk dėmesio į Generalinę prokuratūrą“, – neva R.Kurlianskio žodžius citavo politikas N.Puteikis.

„MG Baltic“ kreipėsi dėl žemės paskirties pakeitimo dideliame sklype Tujų gatvėje. Tačiau buvo pateiktas neigiamas atsakymas. N.Puteikis mano, kad tas sklypas vis gi atsidurs koncerno rankose. „Tai spektaklis, kuris pasibaigs tuo, kad žemės sklypas Tujų gatvėje vis gi atiteks MG Baltic, tačiau visuomenė tegul žino“, – sakė jis.

„Imperija valstybėje – tai „MG Baltic“, kuri tvarkosi su valstybės institucijomis, tarsi juose būtų premjeras. Kurlianskis tvarko valstybės reikalus ir Gineikaitė paklūsta“, – kalbėjo N.Puteikis ir pažymėjo, jog teisėsauga nesusitvarko su „MG Baltic“.

N.Puteikis trečiadienį pradeda rinkti parašus, kad Seime būtų sukurta specialioji tyrimų komisiją, kuri būtų skirta nagrinėti „MG Baltic“ galimą korupciją ir įtaką Seimo nariams, ministrams, įvairių valstybės tarnybų ir departamentų vadovams, teisėjams ir partijoms.

N.Puteikis pažymėjo, jog STT jis pats matė užverstas politikų bylas ant agentų stalo. Aiškino, kad šalia jo gulėjo ir Eligijaus Masiulio ir Raimondo Kurlianskio pokalbio byla. E.Masiulio byla buvo pati didžiausia tarp kitų politikų, palyginus su Vytauto Gapšio, Gintaro Steponavičiaus ar kitų politikų bylomis.

Konferencijos metu taip pat buvo pateikiamos taip pat vadinamosios „Alstom“ korupcijos bylos aplinkybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.