Prasidėjo egzaminų maratonas: pirmoji – kalbėjimo dalis

Pirmadienį Lietuvos abiturientai pradėjo brandos egzaminų maratoną. Balandžio 10 – 12 dienomis vyksta užsienio kalbų valstybinio brandos egzamino kalbėjimo dalis. Iš viso abiturientai gali laikyti keturių užsienio kalbų – anglų, rusų, prancūzų ir vokiečių – egzaminus.

Prasidėjo egzaminų maratonas.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Prasidėjo egzaminų maratonas.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2017, 3:58 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 4:03 AM

Pirmieji laikę anglų kalbos egzamino kalbėjimo dalį sakė, kad užduotys – labai įvairios ir net negali nutuokti, kokią gausi. Šį egzaminą, palyginti su kitomis užsienio kalbomis, laiko daugiausiai abiturientų. Egzamino kalbėjimo dalį sudaro dvi užduotys – monologas ir dialogas su partneriu.

Monologo užduotyje abiturientams teko kalbėti viena iš įvairių temų, kurios buvo apie apsipirkimą internetu, Olimpinių žaidynių stebėjimą, atsakingą vairavimą, technologijas mokyklose, saugumą važiuojant dviračiu, namų darbus ar išlaidas naminiams gyvūnams.

Dialogo su partneriu užduotys taip pat nenusileido įvairove. Laikantiesiems egzaminą teko kalbėti viena iš šių temų: apsilankymas Vilniuje, kūrybišką teatro stovyklą, diskutuoti apie geresnes mokyklas, geresnę planetą, menus, plaukimą. Kokias užduotis gaus, moksleiviai sužinojo tik atvykę į egzaminą.

Nacionalinio egzaminų centro (NEC) direktorė Saulė Vingelienė informavo, kad pirmąją užsienio kalbų egzamino kalbėjimo dalies dieną pažeidimų užfiksuota nebuvo.

Moksleiviai kalbėjimo dalį laiko dviem srautais. Pirmasis nuo 9 val. iki 12 val. 45 min. Antrasis nuo 13 val. 15 min. iki 17 val.

Tie, kuriems nepavyks gerai pasirodyti pagrindinėje sesijoje, pakartotinai laikyti egzamino kalbėjimo dalį galės birželio 29-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.