Sujudimas Vilniuje – policija tikrino visus įvažiavimus į miestą

Vilnius apsuptas policijos – toks įspūdis galėjo susidaryti antradienio rytą vos pasibaigus piko valandoms. Ties visais įvažiavimais į sostinę prasidėjus policijos reidams kai kurie vairuotojai sunerimo dėl to, kad vyksta kažkokios gaudynės, o visuomenė apie tai nėra informuojama.

Vilniuje vėl didžiuliai policijos mokymai – reidai visame mieste.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Vilniuje vėl didžiuliai policijos mokymai – reidai visame mieste.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-11 10:53, atnaujinta 2017-04-14 04:53

Kaip pavyko sužinoti lrytas.lt, reidai ties visais įvažiavimais į sostinę organizuoti dėl vykstančių policijos mokymų. Jie prasidėjo Vilniaus r., Rakonių kaime. Pagal mokymų scenarijų iš Kaliningrado tranzitu važiuojančio traukinio išlipo grupė asmenų, kurie kelia neramumus, priešinasi teisėsaugos pareigūnams.

Apie šias pratybas iš anksto nebuvo skelbiama, net ir joms prasidėjus informacija labai ribota. Tačiau kai kurie vilniečiai net galėjo matyti, kaip Minsko plente mokymų vietos link nuskriejo policijos ir greitosios pagalbos automobiliai.

Netrukus visuose įvažiavimuose į sostinę atsiradusios gausios policijos pajėgos pradėjo tikrinti visus automobilius. Vairuotojai praneša apie reidus, vykusius Kauno kelyje, kelyje į Panevėžį, Trakus, Nemenčinę, Lydos, Molėtų plentuose, greta oro uosto ir pan.

Skaitytojai taip pat praneša apie policijos reidus ir toliau nuo sostinės. Pavyzdžiui, Pirčiupiuose (Varėnos r.) pareigūnai stabdė visus iš eilės automobilius, tikrino jų bagažines.

Vėliau Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad beveik 700 pasieniečių, policininkų ir viešojo saugumo pareigūnų antradienį dalyvavo pratybose, skirtose mokytis atremti vadinamųjų „žaliųjų žmogeliukų“ išpuolius prie valstybės sienos.

Kaip skelbia BNS, pratybose buvo imituotas maždaug 30-ies diversantų įsiveržimas į Lietuvos teritoriją. Jiems pavyko užimti Šalčininkų policijos komisariatą. Keliolika policininkų per įsiveržimą buvo „nukauti“. 

„Pareigūnai buvo netinkamai pasirengę, vertino situaciją nepasirengę, taigi netinkamai ją ir vertino. Buvo ir liemenės netinkamos, ir ginkluotė nepakankama, ir taktika pareigūnų buvo netinkama“, – sakė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas. 

Apie Vilniuje vykusius patikrinimus vidaus reikalų ministras neužsimena.

Pernai rudenį vykę panašūs didžiuliai policijos mokymai nesant jokios informacijos irgi buvo privertę sunerimti visuomenę. Tąkart lrytas.lt skelbė, kad taip pat buvo tikrinami visi iš Vilniaus visais keliais išvažiuojantys automobiliai, tačiau jokios oficialios informacijos net kelias valandas nebuvo teikiama.

Galiausiai buvo pranešta, kad vyko policijos mokymai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.