Jurui Poželai būtų sukakę 35-eri: pirmasis gimtadienis po jo mirties

Balandžio 12-ąją – Jurui Poželai būtų sukakę 35-eri. Anapilin išėjusio sveikatos apsaugos ministro, Seimo nario J.Poželos artimieji, bendražygiai ir bičiuliai nusprendė paminėti šią dieną, pasidalinti prisiminimais ir aplankyti jo kapą Antakalnio kapinėse.

Anapilin išėjusio J.Poželos artimieji, bendražygiai ir bičiuliai nusprendė paminėti šią dieną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Anapilin išėjusio J.Poželos artimieji, bendražygiai ir bičiuliai nusprendė paminėti šią dieną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Anapilin išėjusio J.Poželos artimieji, bendražygiai ir bičiuliai nusprendė paminėti šią dieną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Anapilin išėjusio J.Poželos artimieji, bendražygiai ir bičiuliai nusprendė paminėti šią dieną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 12, 2017, 6:14 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 5:55 AM

J.Požela su liga kovėsi tris mėnesius, tačiau gydytojams jo gyvybės išgelbėti nepavyko ir praėjusių metų spalio mėnesį jis mirė, o per Velykas sukanka lygiai pusmetis.

Skaudžiausia jo šeimai – žmonai Živilei ir neseniai trejų metukų sulaukusiam sūneliui Joriui Karoliui, tėveliams Rasai ir Karoliui, seneliams Rimai, Anai ir Petrui, broliui Justui.

Socialdemokratai teigė, kad pirmasis J.Poželos gimtadienis po jo išėjimo – skaudus ir sunkus visiems: asmeniškai jį pažinojusiems, dirbusiems su juo, turėjusiems su juo emocinį ryšį, o juo labiau – puoselėjusiems artimesnę draugystę.

„Iš pradžių buvo didelis tikėjimas, kad jis pasveiks, po jo – milžiniškas šokas, kad vis dėlto jo netekome. O tada atėjo skaudi kasdienybė, gyvenant ir dirbant be Juro.

Juras – gyvas mūsų prisiminimuose, garsiai pasakojamuose ir tyliai išgyvenamuose. Kiekvienas, artimiau Jurą pažinojęs, balandžio 12-ąją savaip mini jo 35-ąjį gimtadienį. Kiekvienas prisiminimas, išgirstas ar nutylėtas, įprasmina Jurą, jo gražų, įdomų, vertingą, nepakartojamą gyvenimą“, – skelbė socialdemokratai.

Po J.Poželos mirties tuštuma atsirado ne tik jį pažinojusiųjų širdyse, socialdemokratai pripažino, kad vakuumas atsirado ir jų partijoje.

„Paliko tokią žymę, kad LSDP niekada nebus tokia partija, kokia buvo prieš jo mirtį ir morališkai, ir politiškai. Mums trūksta ryškaus politinio lyderio, gero draugo, įdomaus pašnekovo, puikaus kolegos. Jurui išėjus, partijoje įvyko atitinkamas politinių jėgų persigrupavimas, o tam tikras pozityvus, mobilizuojantis, politinis vakuumas išlieka iki šiol ideologiškai ir organizacine prasme.

Juras buvo politinis lyderis: aiškiai išsiskiriantis iš kitų savo realpolitik požiūriu, pragmatiškumu, retoriniais gebėjimais, gebėjimu daryti įtaką, balansuoti, ieškoti ir rasti kompromisą.

Jis buvo įžvalgus, sumanus, išlaikytas, akivaizdžiai kasdien bręstantis kaip išmintingas derybininkas ir pusiausvyrą įvairiose situacijose randantis ir išlaikantis politikas.

Juras buvo politinis traukos centras, apie kurį telkėsi būrys ambicingų jaunųjų socialdemokratų ir kuriuo dėl jo aštraus proto ir asmeninių savybių pasitikėjo vyresni kolegos“, – skelbė socialdemokratai.

J.Požela buvo ir sveikatos apsaugos ministras, kuris prisidėjo prie Seimo priimto Pagalbinio apvaisinimo įstatymo, kuris šiemet jau pradėjo realiai veikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.