Šulinyje nuskandintų vaikų mamą atakuoja antstoliai – prispaudė greitieji kreditai

Du savo jaunėlius vaikus Saviečių kaime (Kėdainių r.) į šulinį įmetusio 37 metų Aurelijaus Bero 27 metų sugyventinė Lina Cvilikaitė įklimpo į skolas – ėmė iš greitųjų kreditų firmų pinigus, tačiau nesugebėjo laiku jų grąžinti.

L.Cvilikaitę šiuo metu atakuojama raštais, kuriuose reikalaujama padengti įsiskolinimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
L.Cvilikaitę šiuo metu atakuojama raštais, kuriuose reikalaujama padengti įsiskolinimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Savo jaunėlius vaikus šulinyje nuskandinęs A.Beras gydomas psichiatrijos ligoninėje, o jo buvusi sugyventinė L.Cvilikaitė įklimpo į skolas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Savo jaunėlius vaikus šulinyje nuskandinęs A.Beras gydomas psichiatrijos ligoninėje, o jo buvusi sugyventinė L.Cvilikaitė įklimpo į skolas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 13, 2017, 5:11 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 12:44 PM

Į Panoterių miestelį (Jonavos r.), kuriame iki pastarųjų dienų gyveno L.Cvilikaitė, plaukia antstolių ir įvairių tarnybų reikalavimai padengti įsiskolinimus. Naujausias raštas buvo išsiųstas šią savaitę.

Jonavos rajono apylinkės teismo įsakymu L.Cvilikaitė privalės sumokėti kreditą suteikusiai įmonei paskolą ir palūkanas – iš viso 722 eurus.

Tačiau tai toli ne visos moters finansinės problemos.

Naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, daugiau nei prieš metus į Jonavos rajono savivaldybės socialinį būstą Panoteriuose su vyresnėliais vaikais įsikėlusi L.Cvilikaitė nemokėjo už elektrą, kitas paslaugas.

Komunaliniai įsiskolinimai gali siekti apie 1000 eurų.

Moteris turi problemų ir dėl sklypo Saviečiuose, kur įvyko tragedija, – dėl valdos ir joje esančių daiktų gali kilti teisinių ginčų tarp L.Cvilikaitės ir A.Bero giminaičių. Sklypas oficialiai priklausė A.Berui.

Kalbama, kad L.Cvilikaitė užsitraukė A.Bero šeimos narių nemalonę, be jų žinios pardavusi įvairius daiktus, likusius Saviečiuose.

Neaišku, ar L.Cvilikaitė priims iš kaimynų kreditorinius raštus, – šiomis dienomis ji persikėlė gyventi kitur. Tikriausiai įsikūrė pas savo motiną Rimą Cvilikienę, gyvenančią Jonavos rajone.

Jonavos valdžia greičiausiai bus priversta kreiptis į teismą, kad L.Cvilikaitė būtų išregistruota iš buto Panoteriuose, kuris bus skirtas kitai socialiai remtinai šeimai.

Šis būstas buvo suteiktas L.Cvilikaitei ir jos 6 bei 4 metų vaikams – šeima atvyko į Panoterius po 2016 metų sausio 2-osios nakties tragedijos, kai niekur nedirbantis, taurelę kilnoti mėgstantis A.Beras šulinyje nuskandino 2 metų sūnų ir 4 mėnesių dukrelę.

Tuo metu L.Cvilikaitė tikino, jog rūpinsis vyresnėliais, susiras darbą, tačiau tai buvo tik tušti žodžiai – motina ne kartą nutverta girtaujanti, vaikai perduoti Kaune gyvenančių giminaičių globai. Buvusiai A.Bero sugyventinei nepadėjo ir antras užsikodavimas nuo alkoholizmo.

Panoteriuose esantis socialinis butas šiuo metu stovi tuščias, jis bus skirtas socialiai remtinai šeimai, auginančiai mažamečius vaikus.

A.Beras buvo pripažintas nepakaltinamu ir šiuo metu nuo alkoholio sukeltos psichozės gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

L.Cvilikaitė susirado kitą draugą, su juo buvo išvykusi į Skandinaviją, bet neseniai grįžo į Lietuvą. Anstolių raštai liudija, kad dirbdama svetur pora finansinių problemų neišsprendė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.