Liudas Dapkus. Jeigu kasinėji, svarbiausia – tikėti

Net per Velykas sostinės Vilniaus gatvėje molį nuo padų krapštę ir kelnes išsiterlioję miestiečiai nenustojo keiksnoti valdžios. Juos galima suprasti – jau pusę metų centrinėje mieste dalyje darosi bala žino kas. Purvas, triukšmas, tvoros. Aplinkinės kavinės balansuoja ties bankroto riba.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2017, 7:29 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 8:50 PM

Tačiau viskas – dėl didesnio reikalo. Dėl Gintaro. Tiesa, ne to liberalo, į kurį dabar pirštais rodo prokurorai, o visai kito. Svarbesnio.

Bet apie viską nuo pradžių. Kadaise Lietuvos sostinė turėjo merą liberalą, kuris atgaivino Senamiestį, pilotavo vienmotorį lėktuvą, o vėliau tapęs premjeru atsisakė pasirašyti sutartį su amerikiečiais ir už tai tautos buvo išrinktas prezidentu. Kitas Vilniaus meras liberalas statė dangoraižius, šarvuočiu traiškė mašinas ir šiaip garsėjo plačiais užmojais.

O ką dabartinis meras liberalas? Amžiams nutupdyta „Lituanica“, nugriauta „Lietuva“ ir keturi „balvonai“, nupjautos kelios apykreivės tujos. Gal mažoka?

Bet viskas galbūt pasikeis, jei pasitvirtins iš patikimų šaltinių gauta informacija apie Vilniuje paslėptą lobį. Esą ne šiaip iš nuogirdų, o tų pačių gerai informuotų archeologų, kurie pernai kasė griovius Lenkijoje ieškodami auksinio nacių traukinio.

Šaltiniai nurodę tris galimas Gintaro kambario slaptavietes. Ieškoti pradėjo Gedimino kalne, kuriame yra užversti nacių bunkeriai. Deja, šlaitas nuslinko, o kalnas lobio neatidavė. Kita spėjama vieta buvo nurodyta Lukiškių aikštėje, kurią po dešimtmečių staiga nutarta užtverti ir pradėti kasinėjimus. Akivaizdu, kad ir ten nesiseka.

Paskutinė viltis – senoji Vilniaus gatvė. Šaltiniai nenurodė, kurioje vietoje kasti, todėl nutarta išrausti ją visą ir su pincetais ieškoti gintaro kruopelyčių.

Darbas atsakingas ir kruopštus, todėl vilniečiams lieka tik apsišarvuoti kantrybe ir tikėjimu. Kaip visiems priminė Akto atradėjas L.Mažylis, „palaiminti, kurie tiki nematę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.