Agnė Bilotaitė atvirai papasakojo apie pirmagimio laukimą ir ateities pokyčius

Pirmagimio besilaukianti 35-erių konservatorė Agnė Bilotaitė sako, kad šiuo metu išgyvena patį gražiausią gyvenimo etapą ir jaučiasi puikiai. Energija trykštanti moteris atvirai papasakojo apie savo planus ir mažylio laukimą. Gandrai aplankys ją ir jos širdies draugą lenktynininką Gintą Petrų (50 m.).

A.Bilotaitė sako šiuo metu išgyvenanti patį gražiausią gyvenimo etapą.<br>T.Bauro nuotr.
A.Bilotaitė sako šiuo metu išgyvenanti patį gražiausią gyvenimo etapą.<br>T.Bauro nuotr.
A.Bilotaitė sako šiuo metu išgyvenanti patį gražiausią gyvenimo etapą.<br>Lryto archyvo nuotr.
A.Bilotaitė sako šiuo metu išgyvenanti patį gražiausią gyvenimo etapą.<br>Lryto archyvo nuotr.
A.Bilotaitė sako šiuo metu išgyvenanti patį gražiausią gyvenimo etapą.<br>J.Stecevičiaus nuotr.
A.Bilotaitė sako šiuo metu išgyvenanti patį gražiausią gyvenimo etapą.<br>J.Stecevičiaus nuotr.
A.Bilotaitė sako šiuo metu išgyvenanti patį gražiausią gyvenimo etapą.<br>J.Stecevičiaus nuotr.
A.Bilotaitė sako šiuo metu išgyvenanti patį gražiausią gyvenimo etapą.<br>J.Stecevičiaus nuotr.
Verslininkas G.Petrus.
Verslininkas G.Petrus.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 21, 2017, 6:19 PM, atnaujinta Apr 22, 2017, 2:02 AM

„Esu labai laimingas žmogus ir, manau, kad tai yra viena didžiausių gyvenimo prasmių. Šiuo metu dirbu dar energingiau, ir mano komandai susidarė įspūdis, kad esu dar aktyvesnė, todėl kartais gaunu pastabų“, – šyptelėjo pašnekovė.

Paklausta apie naujagimio lytį, politikė tik šypsojosi ir teigė, kad tai – paslaptis. „Laukiu stebuklo. Svarbiausia, kad vaikelis būtų sveikas“, – pridūrė ji ir nutylėjo, kada mažylis turėtų išvysti pasaulį. Portalo lrytas.lt žiniomis, politikė atžalos turėtų susilaukti vasarą.

Besilaukianti parlamentarė pripažino, kad šiuo metu jai nesunkiai pavyksta suderinti darbą Seime, pasiruošimą motinystei ir lankymąsi pas gydytojus. Seimo plenariniai posėdžiai vyksta ne kasdien, todėl lengvai gali susiplanuoti laiką.

„Visus vizitus pas gydytojus planuojuosi tomis dienomis, kai nevyksta plenariniai posėdžiai. Lankausi Vilniuje, kad būtų patogiau ir sutaupyčiau laiko. Dabar tenka daugiau būti Vilniuje ir važinėjimas į Klaipėdą nebėra toks intensyvus, nes reikia save pasaugoti“, – kalbėjo moteris.

Seimo narė neketina eiti nėštumo ir gimdymo atostogų. Moteris pripažįsta, jei sveikata bus gera ir viskas klostysis taip puikiai, kaip dabar, Seime ją bus galima matyti nuolat.

„Darbuosiuosi visą laiką, nes puikiai jaučiuosi. Savijauta puiki, esu labai energinga, galiu dirbti ir nematau reikalo išeiti. Aš esu įsipareigojusi atstovauti rinkėjams, nes jie manimi pasitikėjo“, – teigė politikė.

Pasak jos, po gimdymo parlamentarams nėra numatyta motinystės atostogų ir parlamentarės neturi tokios galimybės. Seimo statutas reglamentuoja politiko darbą ir Seimo narės įgaliojimai nenutrūksta auginant vaikelį.

Konservatorė priminė Skandinavijos praktiką – ten moterys net ministro poste sugeba derinti darbą ir motinystę.

„Stengsiuosi būti ir aš tuo pavyzdžiu Lietuvoje. Ir stengsiuosi keisti požiūrį. Esu matomas žmogus ir tikrai žinau, kad ne viena moteris susiduria su sunkumais bandydama derinti motinystę ir karjerą. Manau, kad čia reikalingas ir požiūrio pasikeitimas“, – teigė pašnekovė.

Pasak politikės, ją stebina kai kurių žmonių požiūris, kad ji turi pasitraukti iš Seimo į motinystę. „Tai nėra liga. Tai yra gyvenimo dalis ir, manau, kad viskas yra suderinama. Manau, kad neturėtų būti jokios diskriminacijos, ar esi politikė, ar dirbi versle ar žiniasklaidoje. Moterys ir mamos turėtų būti palaikomos ir nediskriminuojamos. Jos turėtų turėti galimybes ir dirbti, ir būti mamomis“, – pažymėjo politikė.

Konservatorė visiems priminė gyvenimo tiesą, kad ne viską galima suplanuoti, todėl bet kuriuo metu viskas gali apvirsti aukštyn kojomis.

Politikė teigė dar nesuplanavusi, su kuo po gimdymo paliks mažylį, kai jai teks bėgti į Seimo posėdžius. Su vaiko tėvu priežiūros planų taip pat dar neaptarė. „Išsispręs vienaip ar kitaip ir bus taip, kaip bus geriausia. Viską sugebu sudėlioti, turiu puikius organizacinius gebėjimus, manau, kad tai išspręsime“, – šypsojosi pašnekovė.

Asta Baukutė, būdama Seimo narė, į posėdžių salę atsinešdavo ir maitindavo savo kūdikį, tačiau apie tai prisiminusi konservatorė tik šypsojosi: „Žiūrėsiu, kad viskas būtų geriausia tiek mamai, tiek vaikui, ir stengiuosi nepainioti to, kiek tai bus įmanoma. Aišku, gali būti visko, gal teks ir palaukti mamos, bet turbūt nesiafišuosiu labai.“

Audito komitete ir Antikorupcijos komisijoje dirbanti A.Bilotaitė apie šiltus jausmus verslininkui G.Petrui vengė atvirauti. Porą sieja ne tik meilė, bet ir automobilių sportas.

Naujuosius metus A.Bilotaitė ir G.Petrus pradėjo ralio trasoje – su kitais jo dalyviais lietuvių pora startavo sausio 2-ąją Maroke. Šįmet ralį sudarė 12 etapų, 5 iš jų vyko Maroke, 6 – Mauritanijoje, o paskutinis baigėsi Senegalo sostinėje Dakare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.