Gretos Kildišienės vieta Seime greitai nebebus tuščia

Dėl skandalų iš Seimo pasitraukusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narės Gretos Kildišienės vieta nebeilgai bus tuščia. Sekmadienį Anykščių-Panevėžio apygardoje vyks pirmasis rinkimų „valstietės“ vietai parlamente užimti turas.

Sekmadienį – rinkimai Gretos Kildišienės vietai užimti.<br>lrytas.lt montažas.
Sekmadienį – rinkimai Gretos Kildišienės vietai užimti.<br>lrytas.lt montažas.
Socialdemokratų kandidatė Auksė Kontrimienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Socialdemokratų kandidatė Auksė Kontrimienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos centro partijos kandidatas Kristupas Krivickas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos centro partijos kandidatas Kristupas Krivickas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Valstietis“ Antanas Baura.<br>P.Lileikio nuotr.
„Valstietis“ Antanas Baura.<br>P.Lileikio nuotr.
Darbo partijos kandidatas Ričardas Sargūnas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Darbo partijos kandidatas Ričardas Sargūnas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 21, 2017, 9:36 PM, atnaujinta Apr 22, 2017, 2:19 AM

Iš viso šioje apygardoje tapti Seimo nariais sieks 11 kandidatų. Devyni iškelti partijų, o du – išsikėlę patys. Vienmandatėje Anykščių-Panevėžio apygardoje kandidatuoja Lietuvos liaudies partijos iškeltas Egidijus Baltušis, LVŽS kandidatas Antanas Baura, „tvarkietis“ Romualdas Gėgžnas, socialdemokratų iškelta Auksė Kontrimienė, Lietuvos centro partijos kandidatas Kristupas Krivickas, liberalas Lukas Pakeltis, „darbietis“ Ričardas Sargūnas, konservatorius Valentinas Stundys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos iškelta Edita Tamošiūnaitė.

Patys išsikėlė Mindaugas Pauliukas bei Valentinas Šapalas.

Antrasis turas tikrai bus

Kiek anksčiau politologas Vytautas Dumbliauskas sakė, kad kandidatų sąrašas yra solidus, tačiau tikėtis, kad Seimo narys bus išrinktas pirmojo turo metu, tikėtis nereikėtų. Pasak jo, kandidatų yra daug ir įvairių, tad nebūtų realu tikėtis, kad jau per pirmąjį turą bus išrinktas asmuo, keliausiantis į parlamentą.

„Aš nemanau, kad kuris nors iš jų yra aiškus lyderis. Antrasis turas tikrai turėtų būti, nes kandidatų daug, jie taip išskaidys balsus, kad laimėti jau pirmajame ture tikrai nėra šansų“, – sakė V.Dumbliauskas.

V.Dumbliauskas mano, kad daugiausia šansų laimėti turi tas kandidatas, kuris apygardos teritorijoje gyvenantiems rinkėjams yra pažįstamas, žinomas, dirbęs jų labui, nes labai daug lemia žmogaus įvaizdis apygardoje.

Jis teigė pagrindiniais konkurentais matantis socialdemokratų ir konservatorių atstovus.

„Valstiečiui“ pergalės nežada Politologas Lauras Bielinis taip pat anksčiau sakė, kad vargu ar tarp šių rinkimų lyderių bus LVŽS kandidatas. Pasak jo, šios partijos kandidatė Anykščių-Panevėžio apygardoje jau patyrė fiasko, todėl bent jau kol kas, šios apygardos rinkėjai už „valstiečius“ nebalsuos.

Kad „valstiečių“ banga jau nuslūgo, pritarė ir V.Dumbliauskas: „Šios apygardos rinkėjams nepasisekė. Jie išrinko kandidatę, kuri, švelniai tariant, įdomiai atsisakė mandato ir paliko tuos, kurie ją rinko.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.