Seimo turtuoliai taško pinigus: nesikuklina net ir Ramūnas Karbauskis

Savo pirmtakus dėl išlaidavimo pliekę politikos naujokai taupumu pasigirti irgi negali – parlamentinei veiklai skirtus pinigus semia nesikuklindami. Netgi milijonierius Ramūnas Karbauskis.

Tuo metu milijoninius turtus Lietuvoje ir užsienyje valdantis „valstiečių“ lyderis R.Karbauskis į biudžeto lėšas nespjauna – jis per tris mėnesius išleido beveik 1,8 tūkst. eurų.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Tuo metu milijoninius turtus Lietuvoje ir užsienyje valdantis „valstiečių“ lyderis R.Karbauskis į biudžeto lėšas nespjauna – jis per tris mėnesius išleido beveik 1,8 tūkst. eurų.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2017, 6:57 AM, atnaujinta Apr 22, 2017, 12:55 AM

Per pirmąjį šių metų ketvirtį parlamentinei veiklai politikai išleido kiek daugiau nei 245 tūkst. eurų. Tai tik 27 tūkst. mažiau, nei per tą patį laiką pernai panaudojo ankstesnės kadencijos Seimo nariai, kurie turėjo galimybę už valdiškas lėšas nuomotis automobilius.

Naujajai Seimo vadovybei pakeitus tvarką ir uždraudus automobilių nuomą, politikai šiuos pinigus ėmė investuoti į nuosavas transporto priemones.

Daugiau kaip 40 Seimo narių automobilių eksploatacijai, priežiūrai bei remontui išleido daugiau kaip po 1 tūkst. eurų.

Tačiau yra ir tokių, kurie transportui skyrė ir per 2 tūkst. eurų. Vienas jų – „valstietis“ Petras Valiūnas.

Seimo naujokas aiškino gruodį įsigijęs naują automobilį, todėl teko pirkti ir nepigias padangas.

P.Valiūnas atviravo, kad anksčiau naudotu senu automobiliu jam jau buvo gėda vykti į sostinę: „Suprantu Seimo narius, kurie jau ne pirmą kadenciją Seime, – jie jau turi pagrindą po kojomis. O mes, naujokai, juk pliki atėjome – reikia daug ką nusipirkti.“

Beveik 2 tūkst. eurų automobiliui ištaškęs konservatorius Paulius Saudargas „Lietuvos rytui“ tvirtino, kad metų pradžioje jam teko sukarti net keliasdešimt tūkstančių kilometrų.

Mat politikas išmaišė šalį medžiodamas dešiniųjų balsus vasarį vykusiuose partijos lyderio rinkimuose, tačiau nusileido Gabrieliui Landsbergiui.

Pastarasis, ko gero, irgi keliavo ne ką mažiau, bet per pirmąjį šių metų ketvirtį parlamentinei veiklai skirtų lėšų nepalietė.

Nuo valdiškų pinigų maišo taip pat nusigręžė konservatorė Ingrida Šimonytė ir socialdemokratas Gediminas Kirkilas.

Tuo metu milijoninius turtus Lietuvoje ir užsienyje valdantis „valstiečių“ lyderis R.Karbauskis į biudžeto lėšas nespjauna – jis per tris mėnesius išleido beveik 1,8 tūkst. eurų.

Bene didžiausią R.Karbauskio išlaidų parlamentinei veiklai dalį – per 400 eurų – irgi surijo automobilis.

Kaip rašė „Lietuvos rytas“, į Seimą patekęs turtuolis sau pasidovanojo prabangų ir ekonomiškumu nepasižymintį visureigį „Cadillac Escalade D3“.

Panašią sumą R.Karbauskis išleido ir kanceliarinėms prekėms, o dar beveik 200 eurų – gėlėms.

Dėl pernykščių išlaidų gėlėms nemažai kritikos sulaukusi buvusi parlamentarė Greta Kildišienė šiemet jų jau nepirko.

Bet sausio pabaigoje Seimo nario mandato dėl skandalo atsisakiusi R.Karbauskio globotinė parlamentinei veiklai vis tiek spėjo išleisti 639 eurus. Didžioji šių išlaidų dalis buvo skirta automobiliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.