Prie Lietuvos ambasados Kijeve numestas dūminis užtaisas, kaltina rusus

Prie Lietuvos ambasados Ukrainos sostinėje Kijeve pirmadienio naktį numestas dūminis užtaisas, Lietuvos diplomatai tai vadina provokacija.

Incidentas įvyko po vidurnakčio, per jį ambasados pastatas nenukentėjo.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Incidentas įvyko po vidurnakčio, per jį ambasados pastatas nenukentėjo.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vaidotas Beniušis (BNS), Modesta Gaučaitė

Apr 24, 2017, 12:13 PM, atnaujinta Apr 26, 2017, 1:12 AM

„Buvo dūminis užtaisas, vyksta tyrimas. Manome, kad tai provokacija“, – BNS pirmadienį sakė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Incidentas įvyko po vidurnakčio, per jį ambasados pastatas nenukentėjo.

„0 val. 45 min. policijos Pečeros valdybos budintis skyrius gavo pranešimą, kad Buslivskos gatvėje nežinomi asmenys prie Lietuvos Respublikos ambasados metė dūminį užtaisą. Į įvykio vietą tuojau pat išvyko sprogmenų specialistai ir tyrėjų operatyvininkų grupė. Prie tvoros už 20 metrų nuo įėjimo į diplomatinę atstovybę teisėsaugininkai rado panaudotos dūminės granatos RGD-2č liekanas. Apžiūrėjus aplinkinę teritoriją dykynėje aptiktas tuščias granatos F-1 korpusas“, – sakoma Kijevo policijos pranešime.

Jį cituoja „Interfax“ naujienų agentūra.

Šie daiktai paimti ekspertizei, pareigūnai aiškinasi kaltininkų tapatybę.

Kijevo policija sprendžia, ar kelti baudžiamąjį tyrimą dėl chuliganizmo.

Galėjo pakurstyti Rusija

Lietuvoje viešintis Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje tikino, kad Ukrainos policija dirba nesustodama, bandydama išsiaiškinti asmenis, atsakingus už prie ambasados numestą dūminį užtaisą.

Tiesa, jis neatmeta galimybės, kad ši provokacija galėjo būti Rusijos paskatintas išpuolis.

„Negaliu atmesti tikimybės, kad tai yra tyčinė provokacija, kuria pakurstė Rusijos pusė. Mes negailėsime jokių pastangų, sakau tiesiai šviesiai – jokių pastangų, bandydami išsiaiškinti, kas stovi už šio incidento ir sieksime išsiaiškinti, kaip užkirsti kelią bet kokioms kitoms tyčinėms provokacijoms“, – teigė P.Klimkinas.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius patvirtino, kad užtaisas, susprogdintas prie ambasados vartų, vertinamas kaip provokacija ir šiuo metu vyksta tyrimas įvykio aplinkybėms išaiškinti.

„Mes pasitikime Ukrainos institucijomis ir tikimės, kad jos deramai užtikrins tiek ambasados, tiek jos darbuotojų saugumą“, – žurnalistams sakė L.Linkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.