Kibernetinę ataką patyrusi „Grožio chirurgija“ prašo visuomenės pagalbos

Neseniai klinika „Grožio chirurgija” patyrė kibernetinį incidentą, kurio metu nusikalstamu būdu buvo gauta prieiga prie klinikos saugomų pacientų asmens duomenų. Apgailestaujame ir atsiprašome klientų – užtikriname, kad darome viską spręsdami šią situaciją.

„Grožio chirurgija” prašo visuomenės bendradarbiauti.<br>123rf.com nuotr.
„Grožio chirurgija” prašo visuomenės bendradarbiauti.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2017, 10:45 AM, atnaujinta Apr 27, 2017, 1:17 PM

„Grožio chirurgija” prašo visuomenės bendradarbiauti ir visų, turinčių bet kokios informacijos apie šį nusikaltimą, kreiptis į Kauno apskrities VPK pareigūnus, atliekančius tyrimą, arba UAB „Grožio chirurgija” žemiau nurodytais kontaktiniais duomenimis. Taip pat „Grožio chirurgija” prašo visuomenės pagalbos stabdant pavogtos informacijos tolesnę sklaidą – pranešti apie nuorodas į neteisėtą informaciją atsakingoms institucijoms arba „Grožio chirurgijai”.

Šių metų kovo 24 d. klinika „Grožio chirurgija“ kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą ir Kauno apskrities VPK su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl neteisėtos informacijos apie privatų gyvenimą rinkimo, turto prievartavimo, neteisėto elektroninių duomenų perėmimo ir panaudojimo bei neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos. Po šio kreipimosi Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Grožio chirurgija“ bendradarbiauja su tyrimą vykdančiomis ir kitomis kompetentingomis institucijomis siekdama nustatyti šio kibernetinio incidento priežastis, pašalinti šio kibernetinio incidento pasekmes ir padėti nustatyti jį sukėlusius asmenis. Klinika imasi visų teisinių priemonių, kad klinikos pacientų duomenys, kurie buvo pavogti, nebūtų skelbiami viešojoje erdvėje.

Bendrovė taip pat ėmėsi papildomų teisinių, informacijos sklaidos, organizacinių ir techninių priemonių, skirtų užtikrinti maksimalią klinikos pacientų duomenų apsaugą. Taikomos priemonės leis užtikrinti asmens duomenų apsaugos reikalavimų atitiktį dar tik 2018 m. įsigaliosiančio Bendrojo duomenų apsaugos reglamento reikalavimams ir užtikrins didesnį klinikos informacinių sistemų atsparumą panašaus pobūdžio kibernetinėms atakoms.
„Grožio chirurgija” prašo visų, turinčių bet kokios informacijos apie šį nusikaltimą, kreiptis į:

 Kauno apskrities VPK vyriausiąją tyrėją Jūratę Banionienę,
Tel. +370 37 303079, el. pašto adresas: jurate.banioniene@policija.lt
 arba
 UAB „Grožio chirurgija” atstovą Rytį Bartusevičių
Tel. +370 640 51100, el. pašto adresas: bartusevicius@groziochirurgija.lt

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.