Ministrė Jurgita Petrauskienė: gėjus įžeidusi tikybos mokytoja negali toliau dirbti

Švietimo ir mokslo ministrė ketvirtadienį Vyriausybės pusvalandyje pakomentavo situaciją Telšių Žemaitės gimnazijoje. Ministrė mano, kad tikybos mokytoja, kuri vaikams pasakojo apie gėjų kanibalizmą ir vaikų prievartavimą, nebegali toliau dirbti.

Švietimo ir mokslo ministrė mano, kad tikybos mokytoja nebegali toliau dirbti.<br> Montažas
Švietimo ir mokslo ministrė mano, kad tikybos mokytoja nebegali toliau dirbti.<br> Montažas
 Telšių Žemaitės gimnazijos tikybos mokytoja, kuri vaikams pasakojo apie gėjų kanibalizmą ir vaikų prievartavimą.
 Telšių Žemaitės gimnazijos tikybos mokytoja, kuri vaikams pasakojo apie gėjų kanibalizmą ir vaikų prievartavimą.
J.Petrauskienė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
J.Petrauskienė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 27, 2017, 4:09 PM, atnaujinta Apr 27, 2017, 4:21 PM

„Tikrai labai apmaudu, kad vesdami dorinio ugdymo pamokas mokytojai naudojasi mėgėjiška informacija, nesiremia moksliniais tyrimais ir netgi ugdymo programomis. Ta situacija netoleruotina“, – teigė ministrė Jurgita Petrauskienė.

Pasak ministrės, tokia informacija neturėtų pasiekti mokinių akių ir ausų.

Ministrė priminė, kad atsakomybės dėl šio įvykio jau ėmėsi Telšių Žemaitės gimnazijos vadovybė, bendruomenė, taryba ir Telšių rajono savivaldybė.

„Nemanau, kad tokią medžiagą teikdama mokiniams mokytoja toliau gali dirbti“, – tvirtino ministrė.

Telšių Žemaitės gimnazijoje dešimtos klasės mokiniams dorovinio ugdymo – tikybos pamokoje mokytoja aiškino, kad beveik visi žudikai maniakai, kurie aukas nužudė ir paskui suvalgė jų kūno dalis, buvo gėjai. Taip pat tikino, kad dauguma gėjų yra vaikų prievartautojai. Tikybą šioje mokykloje dėsto mokytoja Loreta Raudytė.Dešimtos klasės mokiniams dorovinio ugdymo – tikybos pamokoje mokytoja aiškino, kad beveik visi žudikai maniakai, kurie aukas nužudė ir paskui suvalgė jų kūno dalis, buvo gėjai. Taip pat tikino, kad dauguma gėjų yra vaikų prievartautojai. Tikybą šioje mokykloje dėsto mokytoja Loreta Raudytė.

Susisiekus su Telšių Žemaitės gimnazijos direktoriumi Žydrūnu Želniu, jis sakė, kad situacija dėl tokios pamokoje pateiktos medžiagos jam žinoma, tačiau komentuoti plačiau atsisakė.

Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuzinas pripažino, kad jį nustebino įvykis Telšių gimnazijoje. Pasak mero, visos administracinės pajėgos sutelktos dar ketvirtadienį išanalizuoti situaciją ir priimti atitinkamus sprendimus. Meras pripažino, kad ir pats kalbėjo su gimnazijos direktoriumi, be to, dar šiandien ketina susitikti su mokyklos administracija.

„Mano paties patirtis – 25 metai pedagoginio darbo mokykloje ir pirmą kartą su tokia situacija susiduriu. Labai nustebino ir daug klausimų galėčiau užduoti, ar šita informacija yra patikima. Aišku, atsakomybę turėtų prisiimti mokytojas, perteikdamas jaunam moksleiviui, žmogučiui, vaikui tokią informaciją. Tai labai pavojingas dalykas, nes perteikdamas informaciją mokytojas kaip įtakingas jaunos asmenybės ugdymo koreguotojas turi prisiimti atsakomybę ir įvertinti, kaip tai bus priimta ir ar to reikia.

Nesakau, kad tai reikia slėpti. Informacijos yra labai daug ir moksleiviai patys gali ją susirasti, bet ar ta informacija tinkama perteikti vaikams, klasėje ir dar dorinio ugdymo pamokoje – čia reikia atsakingai įvertinti ir daug analizės padaryti“, – teigė meras, kuris anksčiau keturiolika metų buvo mokyklos direktorius, prieš tai dėstė fiziką ir kūno kultūrą.

Telšių Žemaitės gimnazijos direktorius Žydrūnas Želnys teigė, kad tikybos mokytoja ketvirtadienį dar dirba ir sprendimas, ar ji toliau gali dirbti, bus priimtas penktadienio rytą.

Pasak gimnazijos vadovo, Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuzinas turi tarybos posėdį, todėl ketvirtadienį nebuvo galima skubiai priimti sprendimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.