Homoseksualus įžeidusi mokytoja sulaukė palaikymo: mokiniai planuoja piketą

    Telšiuose vis dar verda aistros po ketvirtadienį kilusio skandalo, kai Žemaitės gimnazijoje tikybos pamokos metu mokyta Loreta Raudytė dešimtokams dėstė, esą beveik visi žudikai maniakai, kurie savo aukas suvalgė, buvo gėjai, kad homoseksualai yra tie, kurie dažniausiai tvirkina vaikus ir pan.

Gimnazijos direktorius teigė, kad mokytoją L.Raudytę palaiko ir moksleiviai, ir miesto valdžia. <br>lrytas.lt nuotr.
Gimnazijos direktorius teigė, kad mokytoją L.Raudytę palaiko ir moksleiviai, ir miesto valdžia. <br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2017, 10:56 AM, atnaujinta Apr 28, 2017, 5:29 PM

    Aukščiausių šalies vadovų dėmesio sulaukusi istorija, atrodo, nesibaigs mokytojos atleidimu. Nors švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė įsitikinusi, kad tokią klaidą padariusi mokytoja toliau dirbti negali, pasak gimnazijos direktoriaus Žydrūno Želnio, L.Raudytė turi tiek Žemaitės gimnazijos mokinių, tiek miesto mero palaikymą.

    „Teko kalbėti su pačia mokytoja. Situacija ta, kad dalį medžiagos ji parinko netinkamos. Ji supranta, kas buvo negerai.

    Kol kas bendravau su moksleivių aktyvu, su mūsų savivalda. Jų pozicija tokia, kad  mokytoją palaiko“, – penktadienio ryte naujienų portalui lrytas.lt sakė gimnazijos direktorius. Tiesa,  moksleivės, paviešinusios tokią mokytojos pateiktą mokymo medžiagą, susitikime su direktoriumi nebuvo.

Penktadienį pradėjo sklisti informacija, neva L.Raudytė jau atleista iš darbo, tačiau mokyklos vadovybė tai paneigė. 

    „Šiandien (penktadienį – aut.) turėjome susitikimą, buvo atvykęs rajono meras ir jis išreiškė palaikymą mokytojai, jis taip pat ją palaiko“, – sakė Ž.Želnys.

    Gimnazijos direktorius teigė iki šiol jokių skundų dėl mokytojos neturėjęs, ją apibūdina kaip švelnią, darbščią ir veiklią mokytoją.

    „Mokytoja klaidą padarė, tai pripažįstame ir mes, ir mokytoja. Bet ta klaida nėra tokia, kad mokytoją reikėtų šitaip žiauriai smerkti. Jokių skundų nėra buvę. Ji jautri, sąžininga, darbšti, rajono metodininkų būrelių pirmininkė. Iki šiol ji sulaukė tik gerų atsiliepimų, o neklysta tik tas, kas nedirba“, – kalbėjo Telšių Žemaitės gimnazijos direktorius Ž.Želnys.

Kalba apie peticiją ir piketą

    Palaikymą mokytojai reiškia ne tik su direktoriumi kalbėję moksleiviai ar Telšių meras, bet ir moksleivių tėvai. Vienos iš dešimtokų, kuriems buvo dėstoma tokia tikybos pamoka, tėtis informavo, kad šiuo metu renkami parašai mokytojos darbo vietai išsaugoti. Pasak tėčio, jau surinkta apie tūkstantį parašų.

    Žemaitės gimnazijoje besimokantys vaikai, įskaudinti ministrės žodžių apie tai, kad mokytoja turi būti atleista, pradėjo kalbėti apie palaikomąją akciją – piketą.

    „Ten yra iškreipta informacija, visi mokytoją palaikome. Moksleivė, buvusi mokyklos prezidentė, įmetė tokią iškreiptą informaciją, bet ten viskas yra visai kitaip“, – kalbėjo moksleivės tėtis.

    Vyras sakė, kad jo dukra, taip pat aktyvi moksleivė, parėjusi iš mokyklos pareiškė, jog jei mokytoja bus atleista, jie surengs piketą.

    „Kaip ta ministrė drįso neišsiaiškinusi situacijos taip pasmerkti mokytoją? Mano pozicija tokia: mokytojas yra kone ne šventas dalykas, svetimus vaikus moko, tiek nervų atiduoda ir paskui kas nors dar ją be priežasties smerkia“, – teigė pasipiktinęs moksleivės tėtis, pats pasirašęs peticiją dėl mokytojos palikimo Telšių Žemaitės gimnazijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.