Teismas atsivertė Utenos mero Alvydo Katino bylą

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Utenos rajono meras socialdemokratas Alvydas Katinas kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba ir prekyba poveikiu, o buvusi tuometinio ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus sekretoriato vadovė Džuljeta Žiugždienė – nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu, dokumento klastojimu, piktnaudžiavimu tarnyba ir turto iššvaistymu. 

 Teismas atvertė Utenos mero bylą.<br> M.Juknevičiūtės nuotr.
 Teismas atvertė Utenos mero bylą.<br> M.Juknevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2017, 11:10 AM, atnaujinta May 4, 2017, 11:13 AM

Šiuo metu teismo posėdyje prokuroras skelbia kaltinamąjį aktą. Po jo paskelbimo kaltinamųjų paprastai teiraujamasi, ar jie pripažįsta kaltę dėl pareikštų kaltinimų. 

Kaip skelbė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), kaltinimai A.Katinui ir D.Žiugždienei sietini su vienos bendrovės, kaip įtariama, neatlygintinai atliktu privataus gyvenamojo namo remontu. 

BNS žiniomis, STT tyrime figūruoja bendrovė „Utenos  melioracija“, kuriai vadovauja Utenos tarybos narys, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Liuonius Purvinis. 

Surinkti ikiteisminio tyrimo duomenys STT leidžia manyti, jog meras, naudodamasis savo padėtimi ir įtaka, įtariama, pareikalavo, kad viena bendrovė neatlygintinai suremontuotų D.Žiugždienės ir jos dukters namą, esantį Utenos rajone. Manoma, kad namo remontas kainavo ne mažiau kaip 6,5 tūkst. eurų. 

STT pareigūnų surinktais duomenimis, kaltinamoji, siekdama nuslėpti šį nusikalstamu būdu gautą turtą, galėjo parengti netikrą dokumentą, į jį įrašė, manoma, tikrovės neatitinkančią informaciją ir šį dokumentą pateikė bendrovei. 

Be to, D.Žiugždienė kaltinama, kad piktnaudžiaudama tarnyba iššvaistė Vyriausybės kanceliarijos turtą. Manoma, kad Vyriausybės reprezentacijai skirtą vyrišką šveicarišką
laikrodį, kurio vertė ne mažesnė kaip 147 eurai, kaltinamoji neatlygintinai perdavė vienam Utenos rajono savivaldybės darbuotojui už jos gyvenamojo namo remonto darbų priežiūrą. Minėtam asmeniui atlikti namo remonto priežiūrą, įtariama, nurodė Utenos rajono meras, naudodamasis savo įtaka. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.