Mindaugo Basčio apkaltos komisija prašys jos darbą pratęsti iki birželio 1 dienos

 Seimo Socialdemokratų frakcijos nario Mindaugo Basčio apkaltos komisija prašys pratęsti jos darbą iki birželio 1 dienos.

 M.Bastys.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 M.Bastys.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2017, 10:47 AM

„Komisijos darbas bus pratęstas dar kelioms savaitėms. Kitą savaitę Seimas, tikimės, priims nutarimą pratęsti iki birželio 1 dienos“, – po komisijos posėdžio penktadienį žurnalistams sakė jos pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė.

„Kai kurie Seimo nariai, kurie buvo kviečiami į apklausas, buvo komandiruotėse, mes neapklausę visų liudininkų, kuriuos planavome apklausti, negalėjome apklausti M.Basčio, ir viskas šiek tiek prasitęsė“, – motyvus pratęsti komisijos darbą aiškino jos vadovė.

Savo išvadą, ar yra pagrindas pradėti apkaltos procesą M.Basčiui dėl ryšių su Rusijos naudai dirbančiais asmenimis, komisija dabar įpareigota pateikti iki gegužės 15 dienos.

Penktadienį komisija išklausė tyrimą dėl M.Basčio ryšių atlikusio Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko „valstiečio“ Vytauto Bako parodymus. Užtrukus jo liudijimui, planuota M.Basčio apklausa nukelta.

„Šiandien mes išklausėme Seimo narį V.Baką, kuris vadovauja laikinosios komisijos teisėmis M.Basčio klausimus tyrusiam NSGK. Mes norėjome suteikti galimybę tiek M.Basčiui, tiek jo advokatams dalyvauti apklausoje, užduoti visus jiems rūpimus klausimus, dėl to prasitęsė Seimo nario V.Bako apklausa. Seimo narį M.Bastį mes kviesime kitą kartą“, – sakė A.Širinskienė.

Kitas apkaltos komisijos posėdis, kuriame bus apklausiamas M.Bastys, planuojamas trečiadienį. Anksčiau komisija jau yra išklausiusi Valstybės saugumo departamento atstovus, susipažino su NSGK tyrimo medžiaga.

Seimas yra patvirtinęs NSGK išvadas, kad parlamentaras M.Bastys veikė prieš Lietuvos interesus, o jo ryšiai su Valstybės saugumo departamento medžiagoje įvardintais asmenimis kelia grėsmę šalies saugumui.

Apkalta M.Basčiui inicijuota dėl VSD nurodytų jo ryšių su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu.

Socialdemokratų partijos frakcijos narys M.Bastys visus kaltinimus neigia ir pabrėžia Seimo nario priesaikos nesulaužęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.