Su Minedu susitikęs Aurelijus Veryga atsikirto kritikams: „Ką gi, patyčių meistrai“

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga socialiniame tinkle „Facebok“ metė atkirtį jį kritikavusiems dėl susitikimo su atlikėju Minedu ir piktinosi, kad patyčių kultūra Lietuvoje toliau klesti.

 A.Verygos ir Minedo susitikimas socialiniuose tinkluose sukėlė audrą.<br> Lrytas.lt nuotr.
 A.Verygos ir Minedo susitikimas socialiniuose tinkluose sukėlė audrą.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2017, 9:48 AM, atnaujinta May 6, 2017, 12:15 PM

Penktadienį ministro darbotvarkėje nurodyta, kad susitikimas su Mindaugu Jonušu truko valandą, o po jo portalas tv3.lt informavo, kad M.Jonušas „patarinės“ A.Verygai ir sutarė ateinančius ketverius metus „dirbti kartu“. M.Jonušas šiuo metu yra nevyriausybinės sąjungos „Nebūk naivus kelyje“ prezidentas.

Po susitikimo socialiniuose tinkluose kilo diskusijos, ar tikrai toks bendradarbiavimas turės kokių nors rezultatų, išsakyta ir itin kritiškų nuomonių.

„Ką gi, patyčių meistrai. Dar ir dar kartą parodėte, kad nemokate ir negalite priimti visų ir visokių visuomenės narių be patyčių ir pagiežos. Turiu rimtą klausimą. Visi esame vienodi ir lygūs, nesvarbu kuo tikime, ką darome, kaip elgiamės. Esame žmonės. Vienodai lygūs. Tad kuo vieni prieš kitus esame geresni? Tuo, kad mokame rafinuočiau tyčiotis? Tikrai ne“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė ministras.

Nemažai kritikos dėl netolerancijos ir nepakantumo A. Veryga pažėrė ir interneto komentatoriams.

„Dar vienas rimtas klausimas. Kada išmoksim skaityti ne tik antraštes, bet ir tekstą? Taip, susitikau su Mindaugu, kaip susitikau ir su netradicinės orientacijos, ir translyčiais žmonėmis.

Kaip, kad susitikau su netradicinės ir tradicinės medicinos atstovais, kaip susitikau su gimdymų namuose šalininkais ir priešininkais. Ir dar susitiksiu su kitais ir kitomis, kurių visuomenė nemėgsta ir nekenčia, todėl, kad man visi Lietuvos žmonės yra svarbūs ir jie turi teisę išsakyti savo nuomonę neužsitraukdami patyčių ir būdami išklausyti. Jei manote, kad su šituo susitikimu „pramušiau kažkokį dugną“, tai labai klystate. Dar vieną dugną pramušė visuomenė, kurioje tiesiog nėra vietos kitokiems“, – rašė politikas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.