Minedui mesti kaltinimai patraukė Seimo narės dėmesį

    Mindaugo Jonušo, geriau žinomo Minedo vardu, pavardė paskutines keletą dienų linksniuojama vis garsiau. Po to, kai M.Jonušas susitiko su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga, iškilo skandalinga informacija – nevyriausybinės organizacijos „Nebūk naivus kelyje“ vadovą savanorė kaltina priekabiavimu.

Dovilė Šakalienė teigė ketinanti aiškintis situaciją. <br>D.Umbraso nuotr.
Dovilė Šakalienė teigė ketinanti aiškintis situaciją. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2017, 2:20 PM, atnaujinta May 9, 2017, 11:26 AM

    Įrašu apie galimą priekabiavimą mergina pasidalijo socialiniame tinkle:

    „Tiesiogine ta žodžio prasme - Mindaugas kabinėjosi. Nuo pat pirmos akimirkos girdėjau jo žodžius, kokia aš šaunuolė, graži, lindo apsikabinti, nuolat peržengdavo tą asmeninę erdvę. Išėjau visa drebanti, todėl ir apsiverkiau“, - savanoriaujant „Nebūk naivus kelyje“ patirtus išgyvenimus nupasakojo mergina.

     „Esu padariusi kelias labai dideles klaidas per savo trumpą gyvenimėlį. Viena iš jų - prieš keletą metų prisijungimas prie projekto „Nebūk naivus kelyje", kuriam vadovauja gerbiamas Mindaugas Jonušas (dar kitaip žinomas, kaip Minedas).

    Klaida yra ne todėl, kad prisijungiau, nes jis vadovauja, o klaida todėl, kaip jaučiausi tame projekte. Iš pirmo žvilgsnio lyg ir viskas buvo ok. Jungiausi, nes tenai buvo keli žmonės, kurie man patiko, o be visa to, labai ieškojau veiklų, kur save galėčiau realizuoti. Bendravau su šauniu vaikinu, su Mindaugu jokių ryšių neturėjau. Tačiau susitikti teko. Ir nuo pat pradžių viskas buvo suknistai negerai. Išėjau iš to susitikimo ir apsiverkiau. Nemeluoju“, -  rašė mergina. M.Jonušas kaltinimus priekabiavimu neigė ir net patikino, kad dėl šmeižto kreipsis į teisėsaugą.

    Situaciją aiškinasi

    Tuo tarpu Seimo narė Dovilė Šakalienė taip pat socialiniame tinkle pasidalino nespėjanti kelti telefono ragelio ir dėl šios priežasties nuomonę paskelbė savo „Facebook“ paskyroje:

    „Ramiai surinksime informaciją, pasikalbėsime su merginomis ir drauge su teisininkais sudėliosime veiksmų planą.

Pagrindinis rūpestis - jei nevyriausybinės organizacijos, dirbančios su jaunimu, vadovas kėsinasi į nepilnamečių mergaičių seksualinio apsisprendimo laisvę, seksualiai priekabiauja - tuomet būtina apsaugoti vaikus nuo patekimo į spąstus visomis teisinėmis ir kitomis priemonėmis. Tačiau tam reikia ramiai išsiaiškinti - ir šiuo metu tai su komanda darome.
Pirma objektyvi info - tada veiksmai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.