FNTT iškėlė rankas, bet Agnė Širinskienė jų nenuleidžia

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) nerado sraigtasparnių nusileidimo aikštelės pėdsakų, kuriuos manė aptikusi Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė.

 A.Širinskienė ieškojo ko nepametusi.<br> R.Vitkaus nuotr.
 A.Širinskienė ieškojo ko nepametusi.<br> R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2017, 7:19 AM, atnaujinta May 9, 2017, 11:24 AM

A.Širinskienė prieš mėnesį buvo sukėlusi triukšmą dėl neva dingusios sraigtasparnių nusileidimo aikštelės, kuriai įrengti prie Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų esą buvo išleisti milijonai.

Nors ligoninės atstovai tvirtino, kad tokios aikštelės nėra ir negalėjo būti, A.Širinskienė tuo nenorėjo patikėti ir pasitelkė FNTT. Bet nieko neradę pareigūnai iškėlė rankas.

Tačiau „valstietė“ rankų nenuleidžia – toliau priekaištauja medikams, esą jie nesugebėjo išsklaidyti kilusių įtarimų.

Įkalčiai glumino medikus

Seimo komitetas kovą kreipėsi į FNTT, kad ji ištirtų, kur pradingo 1,7 mln. litų kainavusi aikštelė, kurioje pernai buvo nutūpęs donorų organus gabenęs sraigtasparnis.

Santaros direktoriaus pavaduotojas Justinas Ivaška paaiškino, kad sraigtasparnis avariniu būdu leidosi už Kelių direkcijos lėšas įrengtoje automobiliams skirtoje aikštelėje.

Bet A.Širinskienės tai neįtikino. Ji nusprendė, kad aikštelė yra arba slepiama, arba nuotraukos su besileidžiančiu sraigtasparniu suklastotos. Be to, komiteto vadovė mojavo iš interneto paieškų sistemos ištrauktais popieriais, neva įrodančiais, kad pinigai aikštelei turėjo būti skirti: „Aš moku guglinti.“

Tarnyba neturėjo ką tirti

Anot FNTT, duomenų apie kokias nors ligoninei priklausančias sraigtasparnių aikšteles neturi ir Registrų centras: „Todėl ir tirti nėra ką.“

Atsiprašyti neketina

Bet A.Širinskienė vakar „Lietuvos rytui“ pareiškė FNTT rašto dar nemačiusi.

„Bus galima pasidžiaugti, jei nėra nusikalstamos veikos“, – nepatikliai į žinią reagavo „valstietė“, paklausta, ar aikštelės paieškas tęs toliau, ar atsiprašys užsipultų medikų.

Seimo narė vis tiek mano, kad dėl sumaišties ir ant kojų sukeltų pareigūnų kalta ne ji, o patys medikai: „Man tenka apgailestauti, kad klinikos nesugebėjo bendradarbiauti teikdamos komitetui reikiamus dokumentus ir informaciją.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.