Siūlo griežtinti lošimų kontrolę

Siekiant užtikrinti skaidrią ir efektyvią lošimo automatų duomenų apskaitą ir veikimo kontrolę bei sugriežtinti grynųjų pinigų ir žetonų, įmokėtų prie lošimo stalų, apskaitą ir kontrolę, Vyriausybė siūlo griežtinti kontrolę.

  Vyriausybė siūlo griežtinti lošimų kontrolę. <br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
  Vyriausybė siūlo griežtinti lošimų kontrolę. <br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2017, 3:00 PM

Azartinių lošimų įstatymo projektu, kuriam trečiadienį pritarė Vyriausybė, siūloma nustatyti, kad lošimus lošimo aparatais organizuojančios bendrovės privalėtų sujungti lošimo automatus į elektroninę lošimo automatų duomenų valdymo sistemą, kuri ne rečiau, kaip kas valandą fiksuotų skaitiklių duomenis, apdorotų ir saugotų juos ne trumpiau, kaip 31 kalendorinę dieną.

Elektroninė lošimo automatų duomenų valdymo sistema skaitiklių duomenis perduotų Lošimų priežiūros tarnybos administruojamai lošimo automatų kontrolės sistemai ne rečiau kaip kas 24 valandas.

Siūloma numatyti trejų metų pereinamąjį laikotarpį šiam reikalavimui įgyvendinti, tai yra reikalavimai būtų taikomi nuo 2020 m. lapkričio 1 dienos. Nacionalinės lošimų ir žaidimų verslo asociacijos vadovas Olegas Smirnovas tikino, kad toks pereinamasis laikotarpis yra per trumpas.

"Suma nuostatų įgyvendinimui yra labai ženkli, priklausomai nuo to, kaip jos bus įgyvendinamos, svyruoja netgi, Finansų ministerijos skaičiavimais, nuo 2,6 iki 9,2 mln. eurų. Įvertinus trumpą trejų metų laikotarpį, tai yra didžiulė finansinė našta", - sakė O. Smirnovas.

Finansų viceministro Dariaus Sadecko nuomone, laiko įstatymo nuostatoms įgyvendinti turėtų pakakti.

"Mes pasirinkome trejus metus, kadangi Valstybės kontrolės ataskaita buvo dar 2015 m., pirminis derinimas - 2016 m., tai manome, kad verslas turėjo pakankamai laiko jau šiek tiek įvertinti numatomus pakeitimus", - sakė D. Sadeckas.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga taip pat pažymėjo, kad tai yra labai svarbi priemonė, kurios laukia ir sveikatos sektorius.

"Ne tik Finansų ministerija susiduria su problemomis su galimu neskaidrumu, bet ir dėl lošėjų yra labai svarbus klausimas, kad tie aparatai būtų sujungti", - sakė A. Veryga, kurio vertinimu, trejų metų pereinamasis laikotarpis ir taip yra labai ilgas.

Taip pat numatomas reikalavimas lošimo namuose įrengti skaitmeninio vaizdo įrašymo sistemas, kurios turėtų veikti atliekant prie lošimo stalų įmokėtų sumų ir žetonų inventorizaciją.

Prie lošimo stalų įmokėtų sumų ir žetonų inventorizacijos rezultatai turėtų būti fiksuojami užpildant inventorizacijos ataskaitą.

Siekiant įgyvendinti įstatymo nuostatas, turėtų būti sukurta Lošimų priežiūros tarnybos administruojama lošimų automatų kontrolės sistema. Preliminariais vertinimais, tai kainuotų apie 250 tūkst. eurų, kuriuos reikėtų numatyti kitų metų biudžete.

Dalia Plikūnė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.