Viktoras Pranckietis: „Ramūnas Karbauskis į prezidentus nekandidatuos“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ dalyvavęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis neatmetė galimybės, kad orų permainos gali pakenkti ne tik būsimam derliui, bet ir žydintiems sodams. 

 V.Pranckietis tikino, kad pakeitė nuomonę dėl lengvatos šildymui.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 V.Pranckietis tikino, kad pakeitė nuomonę dėl lengvatos šildymui.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

"Žinių radijas"

May 10, 2017, 8:12 AM, atnaujinta May 10, 2017, 8:32 AM

Paklaustas apie Seimo panaikintą šildymui lengvatą, V.Pranckietis kalbėjo: „Šiuo metu šis klausimas jau išspręstas. Lengvatą reiktų siūlyti ir su finansavimo šaltiniu. Bandoma eskaluoti, kad atsiras daugiau vargšų, tiesiog bus daugiau remiamų žmonių. Ar tikrai teisinga lengvata, kai ja naudojasi tik dalis žmonių? Mūsų tikslas – remti pačius silpniausius žmones.“

Anot V.Pranckiečio, jis savo nuomonę dėl lengvatos pakeitęs, kai pamatė Vyriausybės siūlymą. 

Seimo pirmininkas teigė, kad jei žmogaus išlaidos šildymui siekia 15 proc., tuomet asmuo turės galimybę gauti kompensaciją. „Nemanau, kad išsirikiuos eilės“, – teigė politikas.

Seimo pirmininkas V. Pranckietis trečiadienį Seime šaukia slaptą valdybos posėdį. Į Seimą kviečiasi Valstybės saugumo departamento direktorių Darių Jauniškį ir Specialiųjų tyrimų tarnybos direktorių Saulių Urbanavičių. Seimo pirmininko atstovė jau anksčiau naujienų portalui lrytas.lt tvirtino, kad pirmą kartą vyksta toks susitikimas Seimo valdyboje. 

Išsamiau komentuoti, kas bus aptariama susitikimo metu,  „Žinių radijui“ V. Pranckietis komentuoti atsisakė ir patikino, kad posėdis bus tikrai uždaras.


Paklaustas apie prezidento rinkimus ir už ką juose balsuotų V.Pranckietis patikino, kad tai nebūtų Ramūnas Karbauskis, mat žino jo nuostatą dėl dalyvavimo rinkimuose.

„R.Karbauskis man yra aiškiai pasakęs, kad nekandidatuotų“, – teigė V.Pranckietis ir pridūrė, kad iš visų per nuomonės apklausą įvardytų galimų kandidatų jam labiausiai priimtina būtų Sauliaus Skvernelio kandidatūra, tačiau čia pat pasitaisė: „Tai būtų sudėtinga, juk reiktų keisti premjerą vidury kadencijos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.