Aušra Maldeikienė užstojo Algimantą Salamakiną: „Absoliučiai nesuprantu šitos puolimo akcijos“

Seimo narė Aušra Maldeikienė penktadienį užstojo parlamentarą Algimantą Salamakiną, kuris buvo nufotografuotas geriantis alų. Greičiausiai atsitiktinai politiką pamatęs pilietis trečiadienį ne tik blykste gaudė jo veidą, bet ir prisigretino nufotografuoti čekio.

 Seimo narė A.Maldeikienė penktadienį užstojo parlamentarą A.Salamakiną.<br> Montažas
 Seimo narė A.Maldeikienė penktadienį užstojo parlamentarą A.Salamakiną.<br> Montažas
 Seimo narė A.Maldeikienė penktadienį užstojo parlamentarą A.Salamakiną.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Seimo narė A.Maldeikienė penktadienį užstojo parlamentarą A.Salamakiną.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 12, 2017, 12:35 PM, atnaujinta May 12, 2017, 4:19 PM

Seimo narys trečiadienį pietavo kavinėje šalia Seimo po Žmogaus teisių komiteto posėdžio, kurio darbotvarkės klausimai jau buvo apsvarstyti. A.Maldeikienė penktadienį savo „Facebook“ paskyroje rašė nesuprantanti šios puolimo akcijos prieš A.Salamakiną ir piliečiams plačiau papasakojo, kaip atrodo Seimo nario diena.

„Absoliučiai nesuprantu šitos puolimo akcijos. Jokia forma. Nesu šio Seimo nario gerbėja ir tikrai niekas negali įtarti, kad kaip nors palaikau jo partiją. Bet visos tos isterikos, kad žmogus pietauja, kvepia paranoja.
Kas konkrečiai nepatinka? Kad valgo pietus? Kad geria alų (kaip rodo sąskaita, vieną bokalą)? Kad pietų kaina per didelė? Konkrečiai kas?“ – kritikos neslėpė politikė.

Seimo narė pripažino, kad pati alaus negeria, tačiau kartais ir per pietus leidžiu sau išgerti vyno, o užsienyje praktiškai visada per pietus geria taurę vyno ir tikrai tai nėra blogai. „Nesu ir nebuvau alkoholikė, kad bijočiau savo 150 gramų vyno išgerti“, – teigė ji.

A.Maldeikienė apie Seimo darbą nesuprantantiems piliečiams pateikė ir pavyzdį, kaip atrodo jos darbo diena. Ji ateina į darbą tarp 7 ir 7,30 val. Palieka Seimo rūmus labai retai anksčiau nei 19,30 val. Politikė priminė, kad pietų pertrauka būna nuo 14 iki 15 valandos. Būtent tuo metu ir pietavo A.Salamakinas. A.Maldeikienė teigė paprastai pietaujanti Seimo valgykloje, bet kartais išeina į miestą vien tam, kad geriau veiktų galva ir truputį pasivaikščiotų.

„Va, ir šiandien ketinu pietauti 12 val. „Leleko“, šalia tos vietos, kur valgo šis Seimo narys. Dirbu ir šeštadieniais: rašau, skaitau projektus ir priiminėju Žirmūnų rinkėjus. Neretai Seime sėdžiu ir sekmadienį. Savaitgaliais visada pietauju kaimyniniuose restoranuose – „Kinų rožėje“ arba „Leleko“. Jei norėsiu, tai tikrai išgersiu per pietus ir vyno. Neprisimenu, kad taip būčiau dariusi, bet jeigu toliau taip nesąmoningai viskas bus draudžiama, tai sąmoningai imsiu priešintis.


Seimo narė pateikė skaičius ir ragino Lietuvą palyginti su Estija. 2016 metais Lietuvos parlamentas priėmė 740 teisės aktų, kai Estijos atstovai – 125 (Latvija – 254, Airija – 22, Slovakija 56, Jungtinė Karalystė 29).
Toliau. Savo 125 teisės aktus estai posėdžiuose diskutavo 427 val. (vidutiniškai 3,5 val. vieną įstatymą), Lietuvoje 740 aktų priimta per 354 valandas (po įstatymą per apytikriai pusvalandį). Britai, beje, 29 teisės aktus svarstė net 1215 val., vadinasi, vienam įstatymui buvo skirta apytikriai 42 val.. Beje, plenarinių posėdžių Estijoje irgi buvo daugiau: jie turėjo 120, o mes – perpus mažiau, 60. Tad diskusijoms ten laiko skiriama, o čia – ne.


„O tiems, kurie šaukia apie brangų parlamentą, irgi atkirsiu: išlaidos 141 Lietuvos parlamento nario darbo užmokesčiui ir išmokoms pernai sudarė 6,2 mln. eurų (nepamirškite, čia ir anos kadencijos išeitinės išmokos įtrauktos), o 101 Estijos parlamentaras (taigi, ten gerokai daugiau vertinant pagal rinkėjų skaičių) – 13 mln. eurų (rinkimai buvo 2015 metais ir išeitinės neįskaičiuotos)“, - skaičius pateikė A.Maldeikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.