Remigijus Šimašius įvertino „valstiečių“ alkoholio draudimus: „Neadekvatu"

Seimo Sveikatos reikalų komitetui pritarus „valstiečių“ siūlomoms alkoholio ribojimo, reklamos draudimo ir pardavimo priemonėms, visuomenėje kilo pasipiktinimo banga. Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius kalbėdamas „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė, kad sveikintina tai, kad atkreiptas dėmesys į alkoholizmo problemą, tačiau taikomos visiškai netinkamos priemonės.

Liberalų pirmininkas sakė, kad siūlomi draudimai nėra tinkamos priemonės mažinti alkoholizmui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Liberalų pirmininkas sakė, kad siūlomi draudimai nėra tinkamos priemonės mažinti alkoholizmui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2017, 9:17 AM, atnaujinta May 12, 2017, 9:44 AM

    „Aš, tiesą sakant, nemačiau jokių normalių priemonių. Nė vienos. Dabar sunku net susigaudyti Seime: ateina dvidešimt keli siūlymai, kelių atsisakoma, tada vėl keli nauji. Tikrai keista. Žmogus gali eiti į kariuomenę, bet alaus nusipirkti – ne“, - kalbėjo R.Šimašius.

    „Akivaizdu, kad tos priemonės neadekvačios, be to, absoliučiai netaiklios. Tyrimai padaryti rodo, kad dauguma žmonių jei geria, tai geria namuose arba vienas pas kitą susimetę į kompaniją“, - sakė R.Šimašius pridurdamas, kad viešuose renginiuose alkoholio išgeriama kelis kartus mažiau, nei namuose. Ypatingai daug namuose geria alkoholizmo problemą turintys žmonės.

    Vilniaus meras sakė, kad galima išvedžioti, jog tai puoselėjama alkoholio kultūra, tačiau absoliuti mažuma žmonių geria renginiuose, o po to dar ir namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.