Tautos didvyriai atsirado savo gatvėje

Į Vilniaus oro uostą ir iš jo vykstantys žmonės prie S.Dariaus ir S.Girėno gatvės šiomis dienomis gali išvysti trijų metrų aukščio stendą su legendinių lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno nuotrauka.

Reklaminį stendą primenanti skulptūra pastatyta ant kelio į Vilniaus oro uostą.<br>K.Musteikio nuotr.
Reklaminį stendą primenanti skulptūra pastatyta ant kelio į Vilniaus oro uostą.<br>K.Musteikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė, LR korespondentė

May 12, 2017, 2:42 PM

Kazio Venclovo skulptūrinis objektas, kurį šią savaitę savavališkai pastatė Vilniaus skulptoriai, primena surūdijusį reklaminį stendą, ant kurio pavaizduota nuotrauka, dar visai neseniai Lietuvos gyventojams reiškusi 10 litų banknotą.

Skulptūra iškilo Skulptūros ir vitražo centro teritorijoje, jokių leidimų jai pastatyti skulptoriai neprašė. Jie tikino taip papuošę savo teritoriją.

Centro valdybos pirmininkas skulptorius Kęstutis Musteikis pabrėžė, kad tai – ne protestas: „Mes, skulptoriai, kuriame skulptūras, o jeigu jų niekam nereikia, randame, kur padėti.“

Ta proga įmonės kieme skulptoriai išrikiavo savo nepanaudotas gipsines skulptūras.

K.Venclovos darbas „Darius ir Girėnas“ buvo sukurtas 2008 metais dar tuo metu, kai Lietuvoje buvo atsiskaitoma litais.

Skulptorius tikėjosi, kad jo kūrinys bus pastatytas prie Vilniaus oro uosto kaip ženklas, primenantis grįžtantiems į tėvynę tautiečiams lietuviškus simbolius.

Tačiau tuo metu oro uosto vadovybė keitėsi, įmonė gyveno sunkius laikus, todėl nepavyko gauti leidimo statyti skulptūrą.

„Darius ir Girėnas“ pusę metų stovėjo Sapiegų ligoninės kieme, Vilniaus Menų mugėje, o šįmet – prie Šv.Jonų bažnyčios surengtoje parodoje, skirtoje Lietuvos valstybės šimtmečiui. Kūrinys buvo labai populiarus, tad skulptoriai nutarė pasirūpinti, kad jį pamatytų kuo daugiau žmonių.

Skulptūra vaizduoja iš 5 milimetro storio geležies lakšto iki stendo dydžio padidintą 10 litų banknotą. K.Venclovas „Lietuvos rytui“ sakė, kad tuo siekiama sukelti asociacijas su komercine reklama, kurioje atsiduria Lietuvos didvyriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.