Raimondas Kurlianskis – VU magistro studijų programos socialinis partneris

 

Raimondas Kurlianskis<br>Domanto Umbraso nuotr.
Raimondas Kurlianskis<br>Domanto Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2017, 4:42 PM, atnaujinta Feb 20, 2020, 2:37 PM

Teisėsaugos akiratyje atsidūręs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis yra Vilniaus universiteto (VU) Ekonomikos fakulteto verslo vystymo magistrantūros studijų programos socialinis partneris.

VU atstovas Ervinas Spūdys BNS nurodė, kad R.Kurlianskis šios studijų programos socialinis partneris yra nuo 2013 metų. Pats verslininkas yra baigęs studijas Ekonomikos fakultete.

„Kaip informavo Ekonomikos fakulteto atstovai, „MG Baltic” pastaraisiais metais skiria stipendijas geriausiai besimokantiems ketvirto kurso fakulteto studentams. Taip pat balandžio 29 dieną vyko Lietuvos mokinių ekonomikos ir verslo olimpiada, kurios laimėtojams „MG Baltic” skyrė tris planšetinius kompiuterius“, - sakė E.Spūdys.

Pasak jo, R.Kurlianskio kaip verslo vystymo studijų programos socialinio partnerio statusas buvo svarstytas tik pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl politinės korupcijos.

„Nutarta, kad sprendimo priimti fakultetas negali tol, kol nebus pabaigtas su juo susijęs ikiteisminis tyrimas“, - teigė VU atstovas.

„MG Baltic“ informacijos analitikė Živilė Andriūnienė BNS sakė, kad koncernas su VU Ekonomikos fakultetu bendradarbiauja nuo 2006 metų ir remia daug kitų institucijų ir iniciatyvų.

„Šie socialiniai projektai atspindi mūsų socialinės atsakomybės ideologiją ir yra mūsų savasties dalis. Tuo tarpu įtarimai nėra nei nuosprendis, nei fizinio ar juridinio asmens socialinę veiklą ribojantis veiksnys, todėl mes nematome pagrindo atsisakyti šių iniciatyvų“, - teigė Ž.Anidriūnienė.

Pasak jos, R.Kurlianskis maždaug prieš dešimt metų dalyvavo parengiant verslo vystymo magistrantūros studijų programą kaip privatus asmuo.

Vieną „MG Baltic“ vadovų R.Kurlianskį teisėsauga įtaria dėl papirkimo, prekybos poveikiu ir neteisėto disponavimo valstybės paslaptimi. Jis įtariamas davęs stambius kyšius buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui ir buvusiam „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui.

Įtarimai dėl prekybos poveikiu ir papirkimo taip pat yra pareikšti pačiam koncernui.

Saulius Jakučionis

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.