Iš Sauliaus Skvernelio - netikėta užuomina apie šešėlį: statybų versle nebuvo galimybių rinktis

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį sukėlė nemažai klausimų. Žurnalistams prie Vyriausybės pasiteiravus, ar pačiam nekilo minčių išvengti mokesčių, jis atsakė dviprasmiškai. Pirmiausia teisinosi, kad jau keliolika metų tokių minčių nėra, tačiau užsiminė, kad prieš dešimtmetį ir daugiau statybininkai užsakovus vertė atsiskaitinėti nelegaliai.

S.Skverneliui nepavyko išvengti šešėlio.<br> Montažas
S.Skverneliui nepavyko išvengti šešėlio.<br> Montažas
S.Skverneliui nepavyko išvengti šešėlio.<br>D.Umbraso nuotr.
S.Skverneliui nepavyko išvengti šešėlio.<br>D.Umbraso nuotr.
S.Skverneliui nepavyko išvengti šešėlio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
S.Skverneliui nepavyko išvengti šešėlio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-05-15 16:25, atnaujinta 2017-05-15 21:15

„Buvo tokia situacija. Neslėpkime. Prieš dešimtmetį ir daugiau, kai tikrai faktiškai tam pačiam statybų versle viena iš pusių diktuodavo, kokiais būdais jie nori gauti atsiskaitymą. Tada buvo pikas statybų, ir lygiai tas pat buvo ir netgi  užsakovas neturėjo galimybių rinktis“, - prie Vyriausybės kalbėjo S.Skvernelis.

Panašiu metu S.Skvernelis statėsi namą Vilniaus pakraštyje ant Neries kranto. S.Skvernelio 200 kv. m namą supa pušynas ir vos keli kaimynai.

Tapęs premjeru S.Skvernelis iš šių namų turėjo išsikraustyti į saugomą rezidenciją Turniškėse ir apsigyventi šalia prezidentės Dalios Grybauskaitės, tačiau tai daryti atsisakė.

Lrytas.lt primena, kad Rimantė Šalaševičiūtė 2016 metais vasario mėnesį neteko sveikatos apsaugos ministro posto, kai kalbėdama radijo laidoje paatviravo, kad davė kyšį medikui. Jai pasitraukus sveikatos apsaugos ministru tapo Juras Požela.

Tokiu prisipažinimu ministrė esą siekė atgrasyti kitus nuo panašaus poelgio, dėl kurio ji gailisi, tačiau sulaukė priešingo efekto. R.Šalaševičiūtę ėmė aštriai atakuoti ne tik opozicija, bet ir partijos bičiuliai.

STT pranešė, kad iš karto buvo pradėtas šios informacijos patikrinimas ir vertinimas. Gavus ministrės raštiškus paaiškinimus ir atlikus kitus patikslinimo veiksmus nustatyti 2011 m. kovo mėn. padarytos korupcinės nusikalstamos veikos – nedidelės vertės kyšio davimo (baudžiamojo nusižengimo) – požymiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.