Gabrielius Landsbergis pasakė, kuriems alkoholio ribojimams pritaria, ir kuriems ne

Opozicinės Seimo konservatorių frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis „Žinių radijuje“ pasakė, kurioms „valstiečių“ siūlomoms alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms jo vadovaujami parlamentarai pritaria, o kurios jiems atrodo nutolusios nuo realybės.

G.Landsbergis sakė, kad kai kurioms alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms pritaria.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
G.Landsbergis sakė, kad kai kurioms alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms pritaria.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2017, 8:42 AM, atnaujinta May 19, 2017, 9:29 AM

 Pasak G.Landsbergio, veiksmingiausia alkoholio prieinamumo mažinimo priemonė būtų specializuotos parduotuvės. Politiko teigimu, tai būtų vienodai nepatogu tiek miestų, tiek provincijos gyventojams, tačiau jei toks sprendimas būtų priimtas išmintingai, atlikus būtinus žingsnius, žmonės sugebėtų su tuo susitaikyti.

Konservatoriai taip pat pritaria siūlymui riboti alkoholio pardavimo laiką taip, kad alkoholinius gėrimus būtų galima įsigyti nuo 10 val. ryto iki 22 val. vakaro. G.Landsbergis teigė, kad tyrimai parodė, jog tai viena efektyviausių priemonių kovoje su dideliu alkoholio vartojimu. Tiesa, didžiausios opozicinės frakcijos nuomonės išsiskyrė dėl asmenų, kuriems galima įsigyti alkoholio, amžiaus ribojimo.

 „Ką duos tai, kad alkoholiu nebus galima prekiauti renginiuose? Arba tai, kad nebus galima išsinešti alkoholio iš parduotuvės permatomoje pakuotėje? Mes nepritariame tam planui, nes jame yra priemonės, kurios nieko bendro su realybe neturi“, - kalbėjo G.Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.