Moksleivės smurto prieš mokytoja liudininkė: „Aš noriu pasakyti tiesą“

„Jaučiu pareigą netylėti. Aš noriu pasakyti tiesą“, - socialiniame tinkle „Facebook“ rašo penktadienį garsiai linksniuotos Kuršėnų Daugėlių pagrindinės mokyklos septintos klasės mokinė. Ketvirtadienį šioje mokykloje vykusioje muzikos pamokoje mokinė užsipuolė mokytoją, ją apstumdė, o vieno iš moksleivių mama įvykio vaizdo įrašą paskelbė tame pačiame „Facebook“.

Mergaitė teigė, kad muzikos pamokoje problemų netrūkdavo ir anksčiau.<br>G.Šiupario nuotr.
Mergaitė teigė, kad muzikos pamokoje problemų netrūkdavo ir anksčiau.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-19 18:30, atnaujinta 2017-05-20 07:46

    Nors pati mokytoja teigė, kad nepadarė nieko, kas iššauktų tokį mokinės elgesį, tik ją sudrausmino dėl netinkamo elgesio, moksleivė pasidalijo kiek kitokia įvykių versija. Septintokė papasakojo ne tik apie tai, kas vyko garsiosios pamokos metu, bet ir apie tai, kokia yra muzikos mokytoja.

    „Man pabodo matyti komentarus, kokie mes esame monstrai, gyvuliai ir kaip mūsų kartai „tai jau išvis nudegradėjusi“, - rašė moksleivė.

    Mergaitė teigė, kad muzikos pamokoje problemų netrūkdavo ir anksčiau. Pasak jos, čia garsiai liedavo įžeidinėjimai, pasitaikydavo ir smurto: „Teisybės dėlei, reikėtų paminėti, kad ne tik iš mokinių pusės. Aktyviai „kovos“ dalyvaudavo ir pati mokytoja.“

    Moksleivės teigimu, jos bendraklasei nusidažius plaukus, įėjusi į klasę pedagogė rėžė: „Ko čia sėdi, kaip durnė rožiniais plaukais?“ Vėliau, esą, turint tokią išvaizdą pasiūlė šokti striptizą.
    
    „O apkūniam, tuo metu ant mokyklinės kėdės įsitaisiusiam klasės draugui atsigręžus į kitą vaikinuką, pasakė: „Storuli, ko čia nusisukęs, ar jau toks storas, kad nebetelpi suole?“ Ne vieną kartą buvo įspirta, siekiant pataisyti mokinių laikyseną, ne sykį mokiniai buvo jėga pasodinti į suolą“, - išgyvenimus bandė nupasakoti mergaitė.

    Moksleivė sakė, kad tokių ir panašių atvejų yra buvę daug ir jie nutinka kiekvieną ketvirtadienį, kai vyksta muzikos pamoka. Klausiantiems, kodėl mokiniai tylėjo apie tokį mokytojos elgesį, moksleivė atkerta – jie netylėjo.

    „Prieš kelias savaites pirmą kartą apie mokytojos elgesį prasitarėme klasės auklėtojai. Tiesą sakant, buvome šiek tiek išsigandę. O trečiadienio klasės valandėlės metu (garsiosios pamokos išvakarėse), galutinai nusprendėme, jog jei kitą kartą kas nors nutiks, būtinai eisime pas direktorių. Tik, kad tokios galimybės netekome, mat šiandien pats direktorius apsilankė pas mus“, - dėstė septintokė.

    „Labai gaila, jog negalėjote būti toje sujungtoje pamokoje, mat nežinote, kad trys sekundės prieš hiperkinezinį sutrikimą turinčiai devintokei nustumiant mokytoją, pati moteris lygiai taip pat pasielgė su mano bendraklasiu, kurį vaizdo įraše galime matyti judant kameros link.

    Be šio moksleivio, tų 45 minučių metu pedagogė sudavė ir dar vienam bendraklasiui, kuris dėl patirto streso bei to, kokią nuomonę visuomenė susidarė apie mus („gyvulius“), patyrė sunkų astmos priepuolį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.