Užminuotas Vilnius: ar policijos obuolmušių išmatos švaresnės už vilniečių šunų?

Kai patruliuojant turistų pilnoje gatvėje obuolmušis palieka „miną“, policininkas nė nemano jos surinkti, nors taip pasielgusio paprasto vilniečio lauktų bauda.

Praėjusio sekmadienio vakarą Pilies gatvėje keikėsi ne vienas praeivis, įmaknojęs į policininkų žirgo išmatas. <br>M.Cibo nuotr.
Praėjusio sekmadienio vakarą Pilies gatvėje keikėsi ne vienas praeivis, įmaknojęs į policininkų žirgo išmatas. <br>M.Cibo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2017, 3:54 PM

Kasdien keturi žirgai, kuriais išjoja Patrulių rinktinės raitosios kuopos pareigūnai, sulaukia ir piktų praeivių žvilgsnių.

Dėl to, kad Pilies ir Didžiojoje gatvėse pakėlę uodegas žirgai paliko išmatas, šiemet jau skundėsi vilniečiai. Policijos atstovas Paulius Radvilavičius pripažino, kad į klausimus dėl raitosios policijos jis atsakinėjo mažiausiai penkis kartus.

Mat iš Belmonto, kur įsikūrusi raitoji kuopa, pareigūnai joja patruliuoti ne tiktai į Vingio ir Kalnų parkus, bet ir į miesto centrą.

P.Radvilavičius neatsakė, kodėl raitosios policijos paslaugų prireikia ir gatvėse, kuriose daug turistų.

Anot jo, net ir šiuolaikiniame technologijų pasaulyje tarnybiniai žirgai, kaip ir šunys, išlieka nepamainomi policijos pagalbininkai.

„Jie būtini policijos darbui, kurį skiriame viešajai tvarkai ir žmonių saugumui. Raitasis patrulis jodinėja ne savo malonumui, bet atlieka sunkų, svarbų ir atsakingą darbą.

Manome, kad jis niekaip nėra suderinamas su pertraukomis gatvėms valyti – tuo turėtų pasirūpinti atitinkamos komunalinės tarnybos“, – tvirtino P.Radvilavičius.

Raitoji policija egzistuoja daugelyje valstybių ir miestų. P.Radvilavičiaus žodžiais, bendraujant su kolegomis iš užsienio neteko girdėti, kad tarnyboje esančiam raitosios policijos pareigūnui būtų nurodoma tvarkyti gatves, kuriomis nusidriekia patruliavimo maršrutas.

„Norėtųsi paminėti daugeliui Londone matytą raitosios sargybos paradą, pradedamą nuo Bakingamo rūmų. Po kiekvieno tokio praėjimo pastebimi žirgų palikti pėdsakai, niekam nekeliantys didesnių rūpesčių. Nieko nuostabaus, kad jų greitai nelieka neprireikus nė valyti.

Dėl žirgo virškinimo sistemos ypatumų didžioji dalis ekskrementuose esančių medžiagų išlieka augalinės kilmės, todėl juos tiesiog sulesa paukščiai arba išskaido krituliai. Abiem atvejais – be žalos gamtai“, – paaiškino policijos atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.