Šalies vadovai pasisakė apie teroro išpuolį Mančesteryje

Premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad besikartojantys teroristiniai išpuoliai rodo, kad nesame saugūs ir kad tik bendromis daugelio šalių pastangomis galima užkirsti kelią terorizmui. Apie tai „LRT radijuje“ jis kalbėjo po Jungtinėje Karalystėje, Mančesteryje nugriaudėjusių sprogimų, kurių metu 19 žmonių žuvo, dešimtys buvo sužeista.

Prezidentė išreiškė užuojautą karalienei Elžbietai II.<br>lrytas.lt nuotr.
Prezidentė išreiškė užuojautą karalienei Elžbietai II.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2017, 8:36 AM, atnaujinta May 23, 2017, 8:42 AM

    „Deja, tenka tik užjausti ir apgailestauti, kad tokie išpuoliai kartojasi ir dar kartą parodo, kad nesame saugūs. Tik bendrų pastangų dėka mes galime bandyti užkardyti kelią tokiems išpuoliams. Tai sunki kova, specialiųjų tarnybų kova“, - sakė premjeras, pridurdamas, kad mes matome tik tuos atvejus, kai specialiosioms tarnyboms nepavyksta užkardyti kelio išpuoliams, nors, pasak S.Skvernelio, bet yra daug atvejų, kai tokiems įvykiams kelias buvo užkardytas.

    Tuo tarpu visi Lietuvos vadovai antradienį pasmerkė išpuolį. Premjeras Saulius Skvernelis taip pat sakė, kad ši ataka rodo, jog būtina stiprinti vidaus saugumą.

  Ministro pirmininko teigimu, išpuolis įvykdytas išpuolis prieš Vakarų simbolį - gyvenimu besidžiaugiančius jaunus žmones, kuriems viskas buvo dar prieš akis, taikytasi ciniškai ir tikslingai į jauniausią - paauglių - auditoriją, dalyvavusią koncerte.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą karalienei Elžbietai II. Šalies vadovė pasmerkė „žiaurų ir niekaipnepateisinamą, aukų nesirenkntį smurtą bei išreiškė tvirtą Lietuvos solidarumą su Jungtinės Karalystės žmonėmis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.