Nedeklaruodami interesų, įstatymus pažeidė 10 operos ir baleto teatro darbuotojų - VTEK

. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nustatė, kad įstatymus, įpareigojančius deklaruoti viešus ir privačius interesus, pažeidė dešimt Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) darbuotojų.

VTEK: 10 LNOBT darbuotojų pažeidė įstatymą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
VTEK: 10 LNOBT darbuotojų pažeidė įstatymą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2017, 1:33 PM

VTEK nustatė, kad dešimt vadovaujančias pareigas teatre užimančių darbuotojų interesų nedeklaravo nuo 2012-ųjų rugsėjo, t.y. beveik penkerius metus.

Šie asmenys - generalinio direktoriaus pavaduotoja rinkodarai ir meno reikalams Laima Vilimienė, Renginių organizavimo skyriaus vadovas Artūras Alenskas, Viešųjų pirkimų skyriaus vadovė Zita Lukšienė, Gamybinių dirbtuvių tarnybos vadovas Valdas Vėlyvis, Įrengimų tarnybos vadovas Darius Bačius, vyriausiasis administratorius bei Žiūrovų aptarnavimo tarnybos vadovas Audrius Kundrotas, Reklamos ir leidybos tarnybos vadovė Janina Stankevičienė, Personalo skyriaus vadovė Inga Navickienė, Meninės pastatymų tarnybos vadovas Viktoras Vyskupaitis ir vyriausioji buhalterė Sigita Laurinkevičiūtė.

Iš viso komisija aiškinosi situaciją dėl vienuolikos asmenų, bet vienas iš jų įstaigoje nebedirba, dėl jo komisija sprendimą atidėjo kitam posėdžiui. „Visi jie deklaracijas pateikė tik šių metų balandį arba gegužę - VTEK jau atliekant tyrimą. Kai kurie iš šių vienuolikos darbuotojų dirba daugiau nei 10 metų, kai kurie - daugiau nei 20 metų“, - rašoma VTEK pranešime.

VTEK, trečiadienį jau pripažinusi G.Kėvišą supainiojus interesus, taip pat pradėjo tyrimą dėl jo elgesio kontroliuojant, kaip interesus derina ir deklaruoja pavaldiniai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.