Tadas Ignatavičius. Naisių krivis nori meilės už pinigus

Postų jam gal išties nereikia, bet blizgučių arba garbės, regis, tikrai norisi. Toks jau tas valdžios pirmininkas R.Karbauskis.

 „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas T.Ignatavičius.
 „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas T.Ignatavičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2017, 6:34 AM

Tai iškalbingai liudija „valstiečių“ valdomos Kultūros ministerijos pateiktas, o Seimo Kultūros komiteto vado R.Karbauskio karštai palaikomas įstatymo projektas. Jo esmė: fiziniai ir juridiniai asmenys, kurie valstybės svarbos projektams ar veiklai suteikė daugiau nei milijoną eurų paramos, įgyja specialų nacionalinio mecenato statusą, o tie, kurie suteikė tik daugiau nei 300 tūkst. eurų, – savivaldybės mecenato statusą.

Tuos titulus dalytų Vyriausybė, o liudytų specialus ženklas – juvelyrinė segė, kuria mecenato krūtinę papuoštų pats šalies prezidentas ar jo įgaliotas asmuo.

Pats R.Karbauskis paaiškina, kad ši garbė turėtų skatinti turčius remti kultūrą. Esą tai neturi nieko bendra su juo pačiu, finansavusiu įvairius kultūros projektus, o skirta tik tiems, kurie dar nežengė į šį doros kelią. Pagyvensim – pamatysim.

Naisių krivis taip pat krykštauja, kad steigti tokių mecenatiškų segių iki šiol nesugalvojo ne tik nė viena Europos valstybė, bet gal ir nė viena Afrikos gentis. Net į Vilnių atvykę vengrai esą stebėjosi ir gėrėjosi lietuvių „valstiečių“ sumanumu.

Tiesa, civilizuotame pasaulyje teikiantieji labdarą ar darantieji kitokius kilnius darbus paprastai tuo nesipuikuoja arba iš viso linkę likti nežinomi. Nieko keista. Juk labdara dėl puikybės ir tuštybės – dar didesnė nuodėmė negu tiesiog puikybė ir tuštybė. Tik mūsiškiam žemvaldžiui ir jo įgeidžius paklusniai pildančiai Kultūros ministerijai tai – nė motais.

Kad ir kaip būtų, lieka tikėtis, kad pasitvirtins sena išmintis, – nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Jei toks įstatymas bus priimtas, gal segė suvilios kokį garbėtrošką nupirkti Seimui naują fortepijoną, be kurio mūsų milijonieriui R.Karbauskiui liūdna.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.