VTEK: Gintautas Kėvišas pažeidė įstatymą

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovas Gintautas Kėvišas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus vengti interesų konflikto, nešališkai, sąžiningai ir tinkamai atlikti pareigas, nesinaudoti pareigomis asmeninei naudai gauti bei nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.

Tyrimas atliktas Seimo nario Povilo Urbšio ir kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson atsiųstų pranešimų pagrindu.<br>T.Bauro nuotr.
Tyrimas atliktas Seimo nario Povilo Urbšio ir kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson atsiųstų pranešimų pagrindu.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2017, 11:36 AM, atnaujinta May 24, 2017, 11:38 AM

Taip pat jis pažeidė įstatymo draudimą atstovauti valstybės ar savivaldybės institucijoms tvarkant reikalus su fiziniais ar juridiniais asmenimis, iš kurių jis ar jam artimi asmenys gauna bet kurios rūšies pajamų . VTEK rekomenduoja skirti G.Kėvišui drausminę nuobaudą ir išspręsti klausimą dėl nuolatinio interesų konflikto jo veikloje pašalinimo.

    
Tyrimas atliktas Seimo nario Povilo Urbšio ir kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson atsiųstų pranešimų pagrindu. Tyrimo metu buvo vertinti G.Kėvišo tarnybiniai veiksmai dėl 2014-2017 m. LNOBT planuotų ar surengtų renginių, susijusių su jo paties bei jam artimų asmenų privačiais interesais. Tyrimo duomenys rodo, kad G.Kėvišas veikia nuolatinėje viešųjų ir privačių interesų kolizijoje. Jo darbas VšĮ „Vilniaus festivaliai“ ir atlygintinų paslaugų teikimas koncertų organizavimu bei tarpininkavimu užsiimančioms jo sūnaus vadovaujamoms bendrovėms UAB „Riverside music“ ir „Riverside music Ltd“ kelia tiesioginę bei nuolatinę interesų konfliktų grėsmę G.Kėvišo tarnybai.

Nešališkumo kontrolės užtikrinimui kelia kliūčių tokia LNOBT generalinio direktoriaus veikla, kai su jo privačiais interesais susiję reikalai – kontaktai su užsienio atlikėjais bei meno kolektyvais – tvarkomi jo tarnybinių komandiruočių užsienyje metu, o susitarimai sudaromi žodžiu ar galbūt kitais neformaliais būdais.

VšĮ „Vilniaus festivalių“ „Vilniaus festivalio“ meno vadovu G.Kėvišas dirba nuo 2003 m. Greta „Vilniaus festivalio“ VšĮ „Vilniaus festivaliai“ vykdo ir projektą „Geriausi pasaulio orkestrai Vilniuje“. Dalis šių renginių vyksta LNOBT koncertų salėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.