Artūras Jančys. Kas atkoduos nepatyrusią valdžią?

Valdžios pažadų vežimas stringa sumaišties liūne? Negi tai stebina? Juk tai galima buvo numatyti iš pat pradžių – viskas įprasta ir suprantama.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2017, 7:04 AM

Maždaug taip dabartinį politinį chaosą vakar įvertino prezidentė D.Grybauskaitė. Anot jos, daug kas, ką žadėjo „valstiečių“ valdžia, stringa dėl to, kad toje valdžioje ir Vyriausybėje yra politiškai nepatyrusių žmonių.

„Taigi strigimas yra iš dalies ir užkoduotas“, – konstatavo prezidentė, tiesa, nepaaiškino, kaip tuos užsikodavusiuosius atkoduoti.

Tokia šalies vadovės diagnozė būtų suprantama, jei ne vienas „bet“. Mat laimindama šią Vyriausybę ir visą žalių naujokų daugumą po Seimo rinkimų prezidentė suokė vien liaupses, o jų žalumą vadino privalumu.

Pavyzdžiui, išgirtosios „profesionalų Vyriausybės“ ministrus D.Grybauskaitė vadino ne tik išsilavinusiais, bet ir turinčiais įvairiopo darbo ir vadovavimo Lietuvoje ir užsienyje patirties. „Nauja politikų karta“, „kokybiškesnis valstybės valdymas nei iki šiol“, „kitokia politinė kultūra“ – tai tik dalis deimantų, kuriais prezidentė per užsitęsusį medaus mėnesį apdovanojo R.Karbauskio ir S.Skvernelio kompaniją.

Tie deimantai ypač žėrėjo prisiminus, kad juos D.Grybauskaitė dalija toli gražu ne bet kam. Pavyzdžiui, Vyriausybei, kuri buvo patvirtinta praėjusią kadenciją, šalies vadovė skyrė tik tokį įvertinimą: „Atitinka minimalius reikalavimus.“ Suprask, tuščia vieta.

Tiesa, pernai palaiminusi naująją valdžią prezidentė greitai pastebėjo, kad naujokai ima priminti nesusigrojusį orkestrą, o to priežastis – būtent nepatyrimas. Bet D.Grybauskaitė ir tada aiškino, jog tai – nieko tokio, reikia jiems duoti laiko.

O štai dabar ėmė sakyti, kad viskas buvo aišku iš pat pradžių.

Negana to, dar įspėjo tą pačią Vyriausybę nesikratyti atsakomybės. Bet kokia pačios prezidentės asmeninė atsakomybė už „užkoduotus“ dalykus?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.