Dėl mergaitės globos – tėvo ir močiutės peštynės

Narkomanės dukters vyresniąją atžalą globojanti kaunietė norėtų rūpintis ir jaunesniąja anūke, tačiau tokiems jos norams pasipriešino Kauno savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai. 

 Kaunietės norui globoti abi savo anūkes kol kas nelemta išsipildyti. <br> A.Karaliūno asociatyvi nuotr.
 Kaunietės norui globoti abi savo anūkes kol kas nelemta išsipildyti. <br> A.Karaliūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2017, 1:33 PM

„Jeigu negalėsiu prižiūrėti anūkės, ji gali ir neišgyventi. Labiausiai bijau, kad nepasikartotų Kėdainių tragedija“, – ašarodama kalbėjo moteris. 

Jau kelerius metus ji globoja vyresniąją dukters atžalą, kuriai dabar 7 metai. Mergaitė pas močiutę nejaučia jokių nepriteklių, gerai mokosi, noriai ėmėsi užklasinės veiklos.

Prieš dvejus su pusę metų kaunietės dukra, kuriai dabar 26-eri, susilaukė dar vienos mergaitės, tačiau ji jau senokai dingusi. 

„Dukra maždaug dešimt metų vartoja kvaišalus. Seniai jos nemačiau ir žinau tik tiek, kad buvo nuteista Prienuose“, – pasakojo moteris. 

Jai didžiausią rūpestį kelią mažosios anūkės likimas, kuri su tėvu gyvena viename baisiausių Kauno bendrabučių, esančiame Gričiupio rajone. 

Kaunietė įtarė, kad anūkė buvo skriaudžiama, todėl savo įtarimais pasidalijo tiek su policijos pareigūnais, tiek vaiko teisių apsaugos specialistais. Pastariesiems moteris įteikė prašymą tapti oficialia mergaitės globėja. 

„Ar vaikas gali normaliai augti narkomanų ir girtuoklių apsuptyje?“ – stebėjosi kaunietė. 

Tuo tarpu Kauno savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Birutė Daugėlienė tikino, kad šiuo metu nėra jokio pagrindo atimti mergaitę iš tėvo ir perduoti močiutei. 

„Mergaitės motina dingusi, tačiau tėvas rūpinasi dukra. Apie jį – patys geriausi atsiliepimai tiek iš darželio, tiek iš šeimą lankančių socialinių darbuotojų“, – kalbėjo B.Daugėlienė. 

Pasak jos, negauta jokių duomenų apie prieš mažametę naudojamą smurtą. Dar daugiau – jos tėvas pareiškė ketinąs kreiptis į policijos pareigūnus dėl apie jį skleidžiamo šmeižto. 

Su vyresniąja kaunietės anūke – visai kita situacija. Mergaitės tėvas yra nežinomas, todėl jos globa ir buvo paskirta močiutei. 

Jai Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai jokių priekaištų neturi, tačiau kitos anūkės šiuo metu perduoti globoti neketina. 

Neatmetama, kad moteris oficialia globėja siekia tapti ir dėl finansinės paramos, kuri dabar siekia 450 eurų per mėnesį. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.