Kultūros ministrė sudarė komisiją Juozo Miltinio teatro vadovo elgesiui ištirti

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson sudarė komisiją galimiems Panevėžio J.Miltinio dramos teatro vadovo Lino Marijaus Zaikausko drausmės pažeidimams ištirti.

Liana Ruokytė-Jonsson<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Liana Ruokytė-Jonsson<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2017, 2:15 PM, atnaujinta May 30, 2017, 2:18 PM

Kaip BNS nurodė ministerija, tyrimas pradėtas įvertinus vienos teatro aktorių skundą dėl galimo seksualinio priekabiavimo, taip pat gauta ir daugiau informacijos apie teatro direktoriaus galimą viešųjų ir privačių interesų konfliktą bei teatre galimai netinkamai vykdomą ūkinę bei komercinę veiklą.

„Atsižvelgiant į gautą informaciją, kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson sudarė komisiją galimiems darbo drausmės pažeidimams ištirti ir nustatyti. Komisija įpareigota atlikti išsamų L. Zaikausko privačių interesų vertinimą, ištirti seksualinio priekabiavimo požymius turinčias veikas ir kitą susijusią informaciją“, - teigia ministerija.

„Lietuvos rytas" skelbė, kad 23 metų aktorė Erika Račkytė, teatre dirbanti nuo pernai rugsėjo, teigia patyrusi seksualinį priekabiavimą - režisierius ir teatro vadovas, pasak merginos, jai siūlė permiegoti, prie jos kabinėjosi ir fiziškai, grasino pakenkti jos karjerai, jei ši neatsiims pareiškimo policijoje.

Pats L.M.Zaikauskas kaltinimus neigia ir sako, jog mergina turi psichikos problemų.

Ignas Jačauskas

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.