Naujoji krašto apsaugos įsigijimų institucija vadinsis Gynybos resursų agentūra

Vyriausybė trečiadienį nusprendė pateikti Seimui svarstyti su krašto apsaugos sistemos įsigijimų reforma susijusius įstatymų projektus.

Pareigūnai tikisi, kad centralizuota pirkimų agentūra pradės veikti kitų metų pradžioje ir vykdys 75 proc. visų krašto apsaugos sistemos pirkimų.<br>J. Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Pareigūnai tikisi, kad centralizuota pirkimų agentūra pradės veikti kitų metų pradžioje ir vykdys 75 proc. visų krašto apsaugos sistemos pirkimų.<br>J. Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2017, 5:56 PM

Šios pertvarkos pagrindiniu akcentu tapo steigiama centralizuota pirkimų institucija, ji vadinsis Gynybos resursų agentūra, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

„Mes investuojame į krašto gynybą tikrai didžiulius pinigus ir turbūt kiekvieno iš mūsų noras yra, kad kiekvienas investuojamas euras būtų investuotas, o nebūtų įsisavintas arba nusavintas“, – po posėdžio žurnalistams teigė premjeras Saulius Skvernelis.

Įsteigus šią instituciją ministerijoje neliks kelių departamentų – Pajėgumų ir ginkluotės, Ginkluotės ir valdymo sistemų bei Įsigijimų. Kariuomenėje bus likviduotas Materialinių resursų departamentas.

Pajėgumų ir ginkluotės departamento funkcijos bus perkeltos į kariuomenės Jungtinį štabą, jam bus pavesta rūpintis įsigijimų planavimu, štabas bus pervadintas Gynybos štabu ir gaus daugiau strateginio planavimo įgaliojimų.

„Aš manau, kad tai tinkamas (modelis), o netinkamos koncepcijos egzistavimą geriausiai parodė „auksinių“ šaukštų istorija. Mes turime turėti strateginį planavimą, ką perkame, dėl ko perkame, kaip perkame, tai turi būti skaidru, suprantama, vieša ir efektyvu“, – sakė S.Skvernelis.

„Šita agentūra, kurią siūloma steigti, tas funkcijas (...) galės atlikti“, – pridūrė jis.

Pareigūnai tikisi, kad centralizuota pirkimų agentūra pradės veikti kitų metų pradžioje ir vykdys 75 proc. visų krašto apsaugos sistemos pirkimų. Dar po metų ši institucija bus atsakinga už 95 proc. visų įsigijimų.

Gynybos resursų agentūroje dirbs apie pusantro šimto žmonių.

Pernai didelės kritikos buvo sulaukęs 2014 metų kariuomenės pirkimas, kai iš bendrovės „Nota Bene“ lauko virtuvės įrankiai buvo įsigyti kelis kartus didesne nei rinkos kaina. Kilus ažiotažui dėl „auksinių šaukštų“ istorijos buvo smukęs gyventojų pasitikėjimas kariuomene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.