Seimo etikos sargai nagrinės Agnės Širinskienės elgesį

Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį vertins „valstiečių“ atstovės Agnės Širinskienės elgesį, kai ši Seime naudojosi Aurelijaus Verygos ir Ramūno Karbauskio kortelėmis registruodama juos diskusijai.

Agnės Širinskienės elgesys sukėlė klausimų.<br>T.Bauro nuotr.
Agnės Širinskienės elgesys sukėlė klausimų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-31 08:00

Seimui praėjusią savaitę svarstant alkoholio ribojimo pataisas, „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis pastebėjo, kad parlamentarai registruoti diskusijai, nos jų pačių tuo metu posėdžių salėje nebuvo.

A.Širinskienė prisipažino, kad frakcijos narius registravo ji, pasinaudojusi parlamentarų kortelėmis ir paprašė anuliuoti registraciją.

Kreiptis į etikos sargus pasiūlė pats R.Karbauskis.

Dėl to, jog leido savo kortele naudotis parlamentarui Andriui Sacharukui, 2010-aisiais Seimo nario mandato neteko Linas Karalius, A.Sacharukas tuomet kelių balsų persvara mandatą išsaugojo. Nustatyta, kad A.Sacharukas 22 kartus panaudojo frakcijos kolegos Seimo nario pažymėjimą balsuodamas už įstatymų pakeitimus, kai pats L.Karalius buvo išvykęs į Aziją.

Ignas Jačauskas

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.