Skandalingas britas Vilniuje pasijuto nesaugus

Vilniaus savivaldybės tarybos narys Markas Adamas Haroldas, viešai toli pasiuntęs Lietuvą, trečiadienį pasijuto nesaugus. 

 Vilniaus savivaldybės tarybos narys Markas Adamas Haroldas, viešai toli pasiuntęs Lietuvą, trečiadienį pasijuto nesaugus. <br> T.Bauro nuotr.
 Vilniaus savivaldybės tarybos narys Markas Adamas Haroldas, viešai toli pasiuntęs Lietuvą, trečiadienį pasijuto nesaugus. <br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2017, 2:44 PM, atnaujinta May 31, 2017, 3:12 PM

Per tarybos posėdį jis pareiškė, kad iš salės būtų pašalintas asmuo, kuris jį pastūmė per praėjusio tarybos posėdžio pertrauką. Kas tas asmuo, M.A.Haroldas nepatikslino.

Iš pradžių tokį kolegos reikalavimą kiti tarybos nariai pasitiko su šypsena. Lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslavas Kaminskis prisiminė, kad oponentas Vidas Urbonavičius jam ne kartą yra siūlęs eiti iš salės parūkyti. „Bet už tai aš jo juk nesiūlau išvesdinti“, - juokavo J.Kaminskis.

Meras Remigijus Šimašius patarė M.A.Haroldui nurodyti asmenį, kuris esą prieš jį smurtavo. Tačiau britas jau buvo išskubėjęs iš salės, kurioje jam neva pasirodė nesaugu. 

Liberalas Vaidotas Ilgius palaikė M.A.Haroldą sakydamas, kad jeigu jis jaučiasi nesaugus, reikia imtis priemonių. Kiti politikai tvirtino, kad iš salės išvesdinti asmenis gali tik policija. 

Vis dėlto tarybos nariai nutarė balsuoti, ar pavojingas nežinomasis turi palikti salę. Tačiau paaiškėjo, kad nėra kvorumo.

R.Šimašius patarimo kreipėsi į teisininką Egidijų Varonecką. Pastarasis pacitavo tarybos reglamentą, kuriame nurodyta, jog nepagarbiai besielgiantys, triukšmaujantys per posėdžius asmenys gali būti išprašyti iš salės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.