Teismas nustatė, kad prokuroras pavadindamas Raimondą Kurlianskį „turtingu ir ligotu“ jo neįžeidė

„MG Baltic" viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui nepavyko nuteisti jo bylą tiriančio prokuroro Justo Lauciaus.

 R.Kurlianskiui nepavyko nubausti jį tariamai įžeidusio J.Lauciaus.<br> T.Bauro nuotr.
 R.Kurlianskiui nepavyko nubausti jį tariamai įžeidusio J.Lauciaus.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2017, 5:09 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 5:33 PM

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas R.Kurlianskio skundą dėl garbės ir orumo įžeidimo atmetė.

Atmesti „MG Baltic" viceprezidento skundą teismo prašė ir J.Laucius, kurį R.Kurlianskis gindamas savo garbę ir orumą pavertė atsakovu civilinėje byloje. 

Jis manė, kad ne kartą jį nušalinti nuo bylos bandęs R.Kurlianskis piktnaudžiauja procesu, ir siūlė jam skirti 5000 eurų baudą, tačiau teismas verslininko veiksmuose piktnaudžiavimo neįžvelgė. 

R.Kurlianskis J.Laucių į teismą padavė dėl 2016 metų birželio 15 dieną jo ištartų žodžių. Tąkart komentuodamas teismo sprendimą paleisti R.Kurlianskį į laisvę J.Laucius pasakė, kad kardomoji priemonė pakeista todėl, kad jis yra turtingas ir ligotas.  

R.Kurlianskis teisme teigė, kad J.Laucius jį įžeidė ir pažemino, nes žurnalistams nurodė ne tas priežastis, dėl kurių Vilniaus apygardos teismas jam pakeitė kardomąją priemonę suėmimą į namų areštą. 

Pasak R.Kurlianskio, teismas iš viso nurodė septynias priežastis, dėl ko jis yra paleidžiamas iš Lukiškių: turi gyvenamąją vietą, du gyvenamuosius namus, šeimą, du vaikus, nėra anksčiau teistas, dirba, eina aukštas pareigas, turi sveikatos problemų, tačiau esą užpykęs J.Laucius šių visų motyvų neišvardijo.

Jis paminėjo tik tris iš konteksto ištrauktus motyvus: ligotas, turtingas ir užima eilę aukštų pareigų koncerne, kalbėjo sarkastiškai norėdamas jį pažeminti.

„Jis pasakė kaip tik tuos motyvus, kurie visuomenei labiausiai nepatinka. Pagal atsakovą, suprask, teismas buvo paveiktas mano turtais ir sveikata, suprask, aš susiorganizavau pažymą. Man tai buvo nemalonu ir skambėjo įžeidžiamai“, – savo norą teisybės ieškoti  teisme argumentavo R.Kurlianskis. 

Jis mano, kad nepagarbiai apie jį atsiliepęs prokuroras negali daugiau vadovauti ikiteisminiam tyrimui, kuriame jam, Eligijui Masiuliui, Gintarui Steponavičiui ir Šarūnui Gustainiui pareikšti įtarimai, ir turėjo nusišalinti. 

Vilniaus apygardos prokuratūrai dabar vadovaujantis J.Laucius manė priešingai. 

Jis teisme aiškino, kad žurnalistams komentavo ne R.Kurlianskio asmenybę, o teismo nutartį pakeisti kardomąją priemonę. 

„Žodžiai „ligotas, turtingas ir užima eilę svarbių pareigų“ neturi jokio neigiamo atspalvio ir nėra žeminamo pobūdžio“, – savo įsitikinimus gynė J.Laucius.

R.Kurlianskis buvo sulaikytas pernai gegužės 12 dieną ir už grotų praleido 20 dienų. Jam pareikšti įtarimai dėl papirkimo, prekybos poveikiu ir neteisėto disponavimo valstybės paslaptimi. 

Teisėsauga įtaria, kad „MG Baltic“ viceprezidentas perdavė 106 tūkstančių eurų kyšį tuomečiam Liberalų sąjūdžio lyderiui E.Masiuliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.