Remigijus Žemaitaitis žvelgė giliau: paaiškino, kas iš tiesų įplieskė Sauliaus Skvernelio pyktį

„Tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis penktadienio rytą paaiškino, kas įplieskė premjero Sauliaus Skvernelio konfliktą, kai posėdžio metu jis pratrūko ir liepė užkišti burną R.Žemaitaičiui.

 R.Žemaitaitis.<br> T.Bauro nuotr.
 R.Žemaitaitis.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2017, 8:47 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 10:20 AM

Diskusijos tarp judviejų kilo ketvirtadienį Seimo posėdžių metu dėl permatomų maišelių. R.Žemaitaičiui pasakius, kad įteisinus reikalavimą slėpti įsigytą alkoholį, galėtų susiklostyti situacija, kad išėjęs ir parduotuvės žmogus turėtų alų kišti po skverneliu. Jis tvirtino, kad tai žodis, kuris reiškia žemaičių drabužį, tačiau premjerui pasirodė kitaip.

Prišokęs prie mikrofono premjeras išrėžė: „Jūs užkiškite burną tam žmogui.“ O netrukus, tarsi kreipdamasis į Seimo posėdį stebinčius vaikus, pridūrė: „Vaikai, nekreipkite dėmesio, tai yra partijos, kuriai pareikštas kriminalinis nusikaltimas, pirmininkas, įpratęs prie kriminalinio žargono.“

Penktadienio rytą „Žinių radijuje“ R.Žemaitaitis aiškino, kad premjeras jo burnos neužkišo ir tikrai niekada neužkiš.

„Man gėda už premjerą, nes kartojasi tai ne pirmas toks įvykis. Prieš 3 metus jis bandė Seimo viešbutyje uždaryti Loretą Graužinienę, kad nesikištų ir negaudytų nusikaltėlių. Prieš 2,5 metų bandė užčiaupti prezidentę, kai ji išreiškė nuomonę apie nušautą kontrabandininką ir pasakė apie nekaltumo prezumciją. Prieš 1,5 mėnesio Gabrielių Landsbergį bandė pasodinti į elektros kėdę, kad jis nusiramintų joje. Prieš tris savaites Gintautui Paluckui pasiūlė išsimaudyti šaltoje Baltijos jūroje, kad atvėstų.

Ketvirtadienį Seimo dauguma atmetė pasiūlymą draudžiantį alkoholį nešti matomoje pakuotėje. „Man keista, kodėl premjeras taip emocionaliai reaguoja į tuos dalykus, ką pats partijos pirmininkas R.Karbauskis bando panaikinti ir mato, kad su absurdais toli nenuvažiuosi“, - sastebėjosi R.Žemaitaitis.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos narys stengėsi nuraminti, kad ketvirtadienio apsižodžiavimas tarp jo ir premjero tikrai nėra rimtas pykčio protrūkis.

„Saulių pažįstu jau daugelį metų. Žinau, kad yra taip pat labai emocionalus žmogus. Labai jaudinasi dėl kiekvieno įstatymo priimamo projekto.

Aš jį pilnai suprantu, kaip jam sunku būti frakcijoje, kada R.Karbauskis per šią savaitę net keturis kartus pakeitė nuomonę dėl alkoholio kontrolės įstatymo ir atsisakė savo pagrindinių principų. Natūralu, kad premjeras matydamas, kad vyksta posėdžių salėje nesulaiko tų emocijų. Tai yra Saulius ir mes jį puikiai pažįstame“, - sakė pašnekovas.

„Tai yra pakankamai geras šiuo metu įstatymo projektas. Aišku, apeiti jį galima kaip ir visus kitus. […] Manau, kad šis įstatymas absoliučiai neveiks, nes nukreiptas į normalius žmones, kurie nepiktnaudžiauja alkoholiu“, - penktadienį teigė „tvarkietis“.

R.Žemaitaitis priminė, kad alkoholio kontrabanda išaugo keturis kartus. Jis sakė, kad Lietuvoje apie tai per mažai kalbama. Taip pat trūksta dėmesio jaunimo užimtumo didinimui, priklausomybę turinčių asmenų gydymui.

Grupė Seimo narių prašė prezidentės vetuoti ketvirtadienį Seimo priimtas alkoholio kontrolės pataisas. „Tvarkietis“ galvoja, kad vetuoti būtų būtina, jei Seimas būtų priėmęs įstatymą su butelio slėpimas po skverneliu, jei būtų išlikę „gardeliai“, tačiau dabar situacija kita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.