Skęstančius Palangoje gelbės ir naktį, bet ir baus skaudžiau

Palangos paplūdimiuose skęstantieji nuo šiol bus gelbėjami ir naktimis, bet nedrausmingų poilsiautojų šią vasarą lauks gerokai padidintos baudos.

Palangos gelbėtojai apsirūpino papildomais visureigiais ir keturračiais.
Palangos gelbėtojai apsirūpino papildomais visureigiais ir keturračiais.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-02 08:48

Vėsiais, vėjuotais orais prasidėjęs birželis į Palangos paplūdimius vakar pritraukė tik pavienius vaikštinėtojus, bet Palangos paplūdimiuose gelbėtojai jau pradėjo budėti.

Palangos centriniame paplūdimyje yra 11 postų. Dar 6 veikia Šventojoje. Kol kas tuščiuose paplūdimiuose budi po vieną gelbėtoją, bet vasaros įkarštyje populiariausiuose ruožuose vienu metu dirbs po 4 gelbėtojus.

Dabar Palangos paplūdimių gelbėjimo tarnyboje yra įdarbinti 34 gelbėtojai. Liepą jų turėtų padvigubėti.

Poilsiautojų saugumu paplūdimiuose gelbėtojai rūpinsis už 380 eurų atlyginimą. Pasižymėjusiems gelbėtojams žadami iki 200 eurų priedai prie atlyginimo.

Šešiolika gelbėtojų papildomai teko įdarbinti po pernai Palangos savivaldybės priimto sprendimo paplūdimiuose budėti ir naktimis, nes ankstesniais metais ne kartą pasitaikydavo atvejų, kai imdavo skęsti naktinių maudynių mėgėjai arba šuolininkai nuo tilto.

Ši paslauga kurorto biudžetui papildomai kainuos 32 tūkst. eurų per metus.

Naktimis gelbėtojai budės Palangos ir Šventosios gelbėjimo stotyse. Jie yra aprūpinti naktinio matymo žiūronais ir specialiu nešiojamuoju prožektoriumi, kurio spindulys siekia net iki 3 kilometrų.

„Budėsime ir naktimis, nors tamsiuoju paros metu maudytis jūroje draudžiama. Todėl naktį išgelbėti poilsiautojai sulauks ir nemažos baudos“, – pasakojo Palangos gelbėjimo tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas.

Už maudymąsi išgėrus ir draudžiamoje vietoje arba draudžiamu laiku dabar yra numatyta administracinė bauda nuo 16 iki 60 eurų, o už pakartotinį pažeidimą – nuo 60 iki 140 eurų.

Nuo vakar gelbėtojai pradėjo budėti ir Klaipėdos paplūdimiuose. Iš viso aštuonis kilometrus pajūrio paplūdimių prižiūrės 70 gelbėtojų ir 12 bendrosios praktikos slaugytojų.

Kol kas gelbėjimo postuose dirbs po du gelbėtojus, nes jūros vanduo dar šaltas, apie 14 laipsnių. Vėliau kiekviename poste budės trys keturi gelbėtojai. Jie dirbs nuo 9 iki 21 val.

Gelbėtojų sezonas baigsis rugsėjo 15 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.