Seime – vėl siūlymas uždrausti rūkyti balkonuose

Seimo sekretoriate registruotos pataisos, kuriomis siūloma uždrausti rūkyti daugiabučių balkonuose. 

Draudimą siūlo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Draudimą siūlo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pataisų iniciatoriai nurodo siekiantys apsaugoti nerūkančius asmenis nuo kenksmingų pasyvaus rūkymo padarinių.<br>T.Bauro nuotr.
Pataisų iniciatoriai nurodo siekiantys apsaugoti nerūkančius asmenis nuo kenksmingų pasyvaus rūkymo padarinių.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ignas Jačauskas (BNS)

Jun 6, 2017, 6:09 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:26 PM

Draudimą siūlo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė, komiteto narys socialdemokratas Antanas Vinkus,  Seimo vicepirmininkė „valstietė“ Rima Baškienė. 

Pataisų iniciatoriai nurodo siekiantys apsaugoti nerūkančius asmenis nuo kenksmingų pasyvaus rūkymo padarinių. Jie argumentuoja, kad Lietuvoje dėl rūkymo sukeltų ligų kasmet miršta apie 7 tūkst. asmenų, o pasyvus rūkymas didina riziką susirgti plaučių vėžiu, širdies ligomis, insultu, astma, kitomis ligomis, blogina savijautą, mažina darbingumą ir sukelia kitų problemų. 

Anot parlamentarų, daugiabučių namų bendrijas reglamentuojančiame įstatyme jau apibrėžėta, jog balkonai yra pastato bendrojo naudojimo patalpos, o draudimas rūkyti tokiose patalpose jau yra įtvirtintas Tabako, Tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatyme. 

„Šiaulių miesto savivaldybės Sveikatos skyriaus specialistai išaiškino, kad balkonai yra bendro naudojimo patalpos ir juose iš esmės uždraudė rūkyti. Kadangi bendro naudojimo patalpas kiekvienas supranta ir interpretuoja savaip, siūlau Tabako kontrolės įstatyme įvardinti balkonus kaip vietą, kur draudžiama rūkyti“, – nurodoma projekte. 

Seimas 2014-aisiais ir 2016-aisiais yra atmetęs siūlymą įvesti šį draudimą – pataisų priešininkai argumentavo, kad jų nebūtų įmanoma įgyvendinti praktikoje, o policija būtų apkrauta darbu. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.