Tarp valstiečių – ne vien blaivybės sergėtojai

Sakoma, su kuo sutapsi, tuo ir pats tapsi. Atrodo, kad Seimo galiausiai priimti alkoholio ribojimai nuo taurelės atgrasys bent jau valstiečių partijos Seimo narius. O čia yra ir tokių, kurie svaigalus pradėjo ragauti nuo 16 metų, į medžioklę nešdavosi ir šautuvą, ir degtinės butelį, dėl šampano stovėdavo ilgiausiose eilėse. Vienas valstietis atviras – jei ne Ramūnas Karbauskis, jis būtų ir toliau svaiginęsis, bet laimėjęs rinkimus pasižadėjo nebegerti. Ir jeigu rinkėjai norės, kad žmogus negertų, turės išrinkti dar vienai kadencijai.

 Ne visi LŽVS nariai yra blaivybės sergėtojai.<br> Lrytas.lt archyvo nuotr.
 Ne visi LŽVS nariai yra blaivybės sergėtojai.<br> Lrytas.lt archyvo nuotr.
 L.Staniuvienė pritaria alkoholio draudimams. <br> T.Bauro nuotr.
 L.Staniuvienė pritaria alkoholio draudimams. <br> T.Bauro nuotr.
 K.Bacvinka prisipažino, kad jaunystėje alkoholį vartojo.<br> T.Bauro nuotr.
 K.Bacvinka prisipažino, kad jaunystėje alkoholį vartojo.<br> T.Bauro nuotr.
 A.Gaidžiūnas tikina, kad medžiotojai tapo kultūringesni ir alkoholio vartoja mažiau.<br> T.Bauro nuotr.
 A.Gaidžiūnas tikina, kad medžiotojai tapo kultūringesni ir alkoholio vartoja mažiau.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Rasuolė Bauraitė, Asta Martišiūtė (laida „24/7“)

Jun 6, 2017, 8:50 AM

Iš 121 dalyvavusio Seimo posėdyje alkoholio ribojimus palaikė 101 parlamentaras, 10 balsavo prieš ir 10 susilaikė. Valstiečių frakcijos nariai sakė balsavę taip, kaip liepė sąžinė ir asmeninė patirtis. O ji rodo, kad geriausias perauklėjimo būdas yra draudimai.

„Anksčiau buvo laikai, gerdavo ir medžioklės laiku. Dabar to nebėra. Galiu pasakyti, kad medžioju jau 20 metų. Anksčiau būdavo, kai gerdavom medžioklėje, dabar to nėra, po medžioklės“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7” pasakojo Valstiečių ir žaliųjų frakcijos narys Aurimas Gaidžiūnas.

„Buvo tada sovietiniai laikai, prie šampano stovėdavome eilėje. Aš anksti neparagavau ir dabar su saiku ragauju. Atsimenu, jaunystėje, kai „išmesdavo“ šampano, reikėdavo užsipirkti Naujiesiems metams. Dabar tiek prigaminta, pasiūla didžiulė, mes tiek visko galime rinktis ir jaunimas dabar be bokaliuko renginiuose nevaikšto. Mes, kad ir ribojam, suaugęs gali nupirkti, bet draudimai yra gerai“, – teigė valstietė Levutė Staniuvienė.

O jeigu ne blaivybės šauklių R,Karbauskio, Aurelijaus Verygos ir Agnės Širinskienės trijulė, kai kurie partijos nariai ir toliau tebevartotų. Betgi partijos programa verčia susilaikyti.

Anot jo, jei jis bus išrinktas į Seimą antrai kadencijai, ir toliau nevartos alkoholio, o jei žmonės jo nebeišrinks, kartais leis sau pasimėgauti vynu.

„Jeigu išgersiu per mėnesį taurę vyno, nemanau, kad bus gėrimas“, – sakė V.Rinkevičius.

Blaivybę propaguoja ir dar vienas valstietis – Mindaugas Puidokas, jau senokai atsisakęs alkoholio.

„Jau daugiau kaip 6 metus alkoholio nevartoju. Stimulas buvo kuriant šeimą. Prieš planuojant vaikučius galvojome, kad turime nevartoti alkoholio. Aš savo gyvenime išvis nevartojau daug alkoholio, tai buvo saikingas vartojimas – draugų rate pusė taurės vyno ar bokalas alaus, tik tiek“, – teigė M.Puidokas.

 

„24/7“ – sekmadieniais 21.30 val. per „Lietuvos ryto“ TV. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.