Liudas Dapkus. Skubiai keičiame butelius į ministrus

Stebisi Vilniaus gatvės žalios: kas gi čia po galais darosi? Ar tą nesusitupėjusį Seimą jau paleido? O gal naują prezidentą jau rinksime? Juk visi žino – tokios gražios politikų nuotraukos į praeivį pažvelgia tik prieš balsų medžioklę.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2017, 7:12 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 7:19 AM

Štai stende puikuojasi susisiekimo ministras R.Masiulis. Pasitempęs ir ryžtingas – kuo ne naujasis šalies vadovas? Bet, pala, kažkas čia ne taip. O kur agitacinis šūkis? „Taip gyventi gera“, „Rokas – tai laisvė“ ar dar kažkas tokio įkvepiančio.

Bet ne, rinkimais čia dar nekvepia. Pasirodo, ministras dar ne save, o kažkokį universitetą reklamuoja. O gal ir universitetas – Roką.

Šiaip ar taip, žengtas žingsnis teisinga linkme. Juk apsišaukėliams tautos blaivintojams ryžtingai uždraudus bet kokią alkoholio reklamą gatvės stenduose reikės ką nors kabinti.

Nei alaus, nei sidro arba ko kito ten šiukštu būti nebegali. Bet štai valdžios vyrų ir moterų mes turime išties daug, tik pažiūrėkite, kokie jie gražūs.

Gerai pagalvojus tai yra istorinė proga. Nuplėšti tuos margus plakatus su mus vienijančiais švyturiais, visais tais dvarais, fortais ir ūsuotais alaus mėgėjais. Iškabinti prasmingus, blaivinančius ir verčiančius susimąstyti.

Štai eina gatve pro parduotuvę nepilnametis, galbūt norėtų užeiti ir paprašyti mėlynanosio dėdės nupirkti ko nors tonizuojančio. Bet tik šmėst jam prieš akis stendas su rūsčiu R.Karbauskiu ir dar rūstesniu užrašu „Negerk, ožiu pavirsi!“.

Dar vertėtų ten kartais priminti, kad partijos planai – liaudies planai; mūsų darbas – tau, tėvyne, bei dar daug kitų, efektyviai lavinančių piliečius.

Ką nors juk reikia daryti su tais rekordiškai prasigėrusiais rinkėjais, kuriems rudenį buvo šitaip aptemęs protas, kad išsirinko štai tokią valdžią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.