Netektys: kadencijos nebaigė 15 Seimo narių

Antradienį anapilin iškeliavęs parlamentaras Rokas Žilinskas tapo penkioliktuoju Seimo nariu nuo Nepriklausomybės atkūrimo, kurio gyvybė užgeso dar nesibaigus kadencijai. Pastarąjį kartą Seimo nario, vis dar einančio pareigas, Lietuva neteko mažiau nei prieš metus, kai mirė sveikatos apsaugos ministras Juras Požela.

Nuo Nepriklausomybės atkūrimo kadencijos metu anapilin iškeliavo 15 Seimo narių.<br>„Lrytas.lt“ nuotr.
Nuo Nepriklausomybės atkūrimo kadencijos metu anapilin iškeliavo 15 Seimo narių.<br>„Lrytas.lt“ nuotr.
J.Palionis žuvo avarijoje.<br>AP nuotr.
J.Palionis žuvo avarijoje.<br>AP nuotr.
J.Poželą pasiglemžė netikėta liga.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Poželą pasiglemžė netikėta liga.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Signataras A.Patackas pralaimėjo kovą su liga.<br>M.Patašiaus nuotr.
Signataras A.Patackas pralaimėjo kovą su liga.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Veselka užgeso radijo studijoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
J.Veselka užgeso radijo studijoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2017-06-09 00:30

Pasiglemžė netikėta liga

Seimo narys, sveikatos apsaugos ministras Juras Požela ne tik buvo paskutinis parlamentaras iki Roko Žilinsko, miręs kadencijos metu. Jis taip pat jauniausias parlamentaras, iškeliavęs anapilin. 34 metų J.Požela užgeso 2016-ųjų spalio 16-ąją.

Jaunasis politikas sveikatos apsaugos ministro pareigas ėjo vos kelis mėnesius, ministro priesaiką jis davė 2016 metų kovo 15 dieną. 2012 metais jis buvo išrinktas į Seimą, o spalio 9-ąją pagal Socialdemokratų partijos sąrašas perrinktas parlamentaru.

J.Požela buvo valdančiosios Socialdemokratų partijos vicepirmininkas, partijos Vilniaus miesto skyriaus pirmininkas. 2011–2012 metais jis vadovavo Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungai.

Mirė prieš radijo laidą

Netikėtai užgeso ir Seimo nario Juliaus Veselkos gyvybė. 69-erių politikas 2012-ųjų lapkričio 27-ąją turėjo dalyvauti Žinių radijo laidoje. Tuomet radijo darbuotojai pasakojo, kad atvykęs į laidą jis jautėsi gerai, sveikatos problemomis nesiskundė.

Tačiau likus vos minutei iki laidos parlamentaras susmuko kėdėje. Iš pradžių jį gaivinti bandė patys radijo darbuotojai, netrukus atvyko ir medikai, tačiau atgaivinti parlamentaro taip ir nepavyko.

Buvęs LDDP vadovas Algirdas Brazauskas yra minėjęs, kad J.Veselka partijoje buvo ugdomas kaip galimas ekonomikos ministras.

Nuo 2000-ųjų jis keturis kartus iš eilės laimėjo parlamento rinkimus Ukmergės apygardoje. Pirmą kartą savo kandidatūrą iškėlė pats, o nuo 2004-ųjų jis buvo Rolando Pakso vadovaujamų partijų kandidatas. Nors savo politinę karjerą J.Veselka siejo su R.Pakso partija, liko nepartinis. Seime J.Veselka dirbo Ekonomikos komitete.

Nugalėjo liga

2015-ųjų balandžio 3-iąją kovą su liga pralaimėjo ir Seimo narys Algirdas Vaclovas Patackas. Jam buvo 71 metai. Politikas kurį laiką jautėsi blogai, buvo gydomas Kauno klinikose, ten jo gyvybė ir užgeso.

Ligoninėje visą laiką jis buvo prižiūrimas gydytojų: gaudavo nedarbingumą, pasigydydavo ir vėl grįždavo. Ligos procesas truko apie porą metų, jis buvo operuojamas. Sunkia liga – kepenų vėžiu – susirgęs Seimo narys A.V.Patackas atlaikė 5 operacijas.

1989–1995 metais A.V.Patackas Kauno universitetuose dėstė etiką, kultūros filosofiją ir baltų kultūrą. Seime jis dirbo nuo 1992 iki 2000 metų. 2000–2002 metais A.V.Patackas dirbo krašto apsaugos sistemoje, dalyvavo specialiosiose Užsienio reikalų ministerijos bei Seimo misijose Čečėnijoje ir Gruzijoje. Į parlamentą vėl buvo išrinktas 2012 metais su „Drąsos kelio“ partija.

Gyvybę nusinešė avarija

Nebaigęs kadencijos anapilin iškeliavo Seimo narys socialdemokratas Juozas Palionis. Politikas 2011-ųjų spalio 18-ąją žuvo per avariją susidūręs su sunkvežimiu.

Seimo narys vairavo nuosavą automobilį „Toyota Corolla“ ir susidūrė su priešpriešiais važiuojančiu sunkiasvoriu automobiliu „Mercedes-Benz“. Jis žuvo įvykio vietoje. Pasak policijos atstovo, Seimo narys važiavo vienas. Sunkvežimio vairuotojas nenukentėjo. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.