Atleidžiamas Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro direktorius Gintautas Kėvišas

Ilgametis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovas Gintautas Kėvišas atleidžiamas iš pareigų, pranešė Kultūros ministerija.

G.Kėvišas<br>T.Bauro nuotr.
G.Kėvišas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2017, 5:01 PM, atnaujinta Jun 12, 2017, 6:53 PM

Ministrė Liana Ruokytė-Jonsson sprendimą atleisti LNOBT vadovą priėmė remdamasi Kultūros ministerijos tyrimo komisijos rekomendacija.

Anot ministerijos, komisija, tyrusi galimą G. Kėvišo privačių ir viešųjų interesų konfliktą, konstatavo, jog G. Kėvišas, dirbdamas Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) generaliniu direktoriumi, sistemingai painiojo viešuosius ir privačius interesus.

Priimdama šį sprendimą, komisija įvertino tai, kad G. Kėvišas greta savo darbo LNOBT darbiniais santykiais buvo susijęs dar su keliomis darbovietėmis, iš jų siekė bei gavo asmeninę naudą. Komisija taip pat atsižvelgė į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimą (VTEK), kuriuo G.Kėvišas pripažintas supainiojęs viešuosius ir privačius interesus, nes priiminėjo sprendimus dėl savo sūnaus įmonės - „Riverside music LTD“. Ši įmonė organizavo tris užsienio atlikėjų ir orkestrų koncertus, už kuriuos sumokėta 390 tūkst. eurų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.