Aurelijus Veryga žada imtis ir „bambalių“

„Žinių radijo“ laidoje dalyvavęs Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, paklaustas, kada bus imtasi „bambalių“, kuriais prekyba įvedus alkoholio prekybos draudimus niekaip išskirtinai nebuvo aparibota, sakė: „Nežinau, kodėl galvojama, kad tai „šventa karvė“, Seimas pritarė sprendimams, kurie buvo registruoti dar ankstesnėje kadencijoje. Spirituotų vynų, alaus ir jų taros klausimas, pasieks Seimą anksčiau ar vėliau“. 

Ministras žada ir daugiau prekybos alkoholiu ribojimų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ministras žada ir daugiau prekybos alkoholiu ribojimų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2017, 8:27 AM, atnaujinta Jun 13, 2017, 8:29 AM

Ministras tikino, kad bus ruošiamo siūlymai dėl specializuotų alkoholio parduotuvių, vyksta priklausomybės ligų reforma ir diegiama daugiau naujovių, kurios, anot A. Verygos, gal nėra taip viešai aptarinėjamos.

Ministras teigė, kad jam gaila, kad visuomenė taip susipriešino dėl naujųjų alkoholio ribojimų. „Nedaug yra klausimų, kuriais Lietuva susivienija, gal tik dėl krepšinio rinktinės per olimpiadą.... kai sprendimai įsigalioja, pradeda veikti, palaikymas jiems išauga, net pamirštama, kad kažkada buvo kitaip.... Bendras alkoholinių gėrimų suvartojimas turi mažėti. Pirmiausia turime pasiekti, kad mažėtų vaikų ir jaunimo alkoholio vartojimas. Vienos grupės sureaguos greičiau, o kitoms teks luktelti penkis ar dešimt metų“, – sakė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.